Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Pagani Zonda Fantasma Evo: Nou vooruit, nog eentje dan…

We maken weleens grappen over de vele speciale edities van de Bugatti Veyron, maar de Pagani Zonda kan er ook wat van. Zes jaar na zijn verscheiden is hij voor de zoveelste keer terug. Ditmaal als Pagani Zonda Fantasma Evo.

pagani-zonda-fantasma-evo5

Hoewel, we zeggen ‘zes jaar na zijn verscheiden’, maar dat is strikt genomen niet waar. In 2011 ging de Zonda uit productie, dat klopt, maar sinds die tijd is Pagani gewoon doorgegaan met het bouwen van one-off’s. Zo waren er onder meer de 764 Passione (2012), de 760 Kiryu (2015), de Oliver Evolution (2016), de 760 MD (2016) en de 760 Fantasma (2014).

pagani-zonda-fantasma-evo7

Want inderdaad, deze Zonda Fantasma Evo is niet nieuw. Hij is een opgewaardeerde versie van de 760 Fantasma, die weer een opgewaardeerde versie was van een Zonda F uit 2005. De eigenaar stuurde die auto terug naar Pagani nadat hij was verwoest bij een ernstig ongeluk. De Zonda F werd herbouwd en opgekrikt naar 760-spec. De naam Fantasma betekent ‘spook’ of ‘geest’.

LEES OOK: HELEMAAL LOS MET DE PAGANI HUAYRA ROADSTER

Begin dit jaar werd de 760 Fantasma weer naar Pagani verscheept. De eigenaar wilde meer vermogen, minder kilo’s en een handbak. Het is niet bekend hoeveel meer vermogen de Zonda Fantasma Evo heeft gekregen, maar uiteraard heeft hij weer een weergaloos klinkende 7,3 liter V12 van AMG achterin liggen. De Pagani had aan een sequentiële transmissie met zeven verzetten, maar is nu uitgerust met een handgeschakelde zesbak.

Is dit dan echt de allerlaatste Pagani Zonda?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.