Autovisie
Autovisie Nieuws 30 jun 2016

Is dit dan echt de allerlaatste Pagani Zonda?

Vijf jaar nadat de auto officieel uit productie ging, heeft Pagani nu toch weer een Zonda gebouwd. De Italiaanse supercarbouwer kreeg het verzoek van een klant om speciaal voor hem nog één keer een Zonda te bouwen. Dit is het resultaat: de Pagani Zonda 760 MD.

Pagani Zonda 760 MD -3- Autovisie.nl

760 MD

Er lijkt haast geen eind te komen aan de eerste supercar van Pagani. De productie eindigde weliswaar officieel in 2011, maar toch verschenen er in 2012 nog drie speciale versies van de auto, gevolgd door de – toen allerlaatste – Zonda 760RSJX in 2014. Maar wat doe je als een goede klant per se nog een Zonda wil? Horacio Pagani besloot hem zijn zin te geven en deze 760 MD te bouwen. ‘MD’ zijn overigens de initialen van de nieuwe klant.

V12

Onder zijn carbon bodypanelen heeft de 760 MD nog altijd de 7,3 liter V12, afkomstig van AMG. De naam zegt het al: het blok levert 760 pk. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Pagani heeft de carrosserie van deze speciale Zonda net wat cleaner gehouden dan bij de andere speciale edities. Op zijn enorme achterspoiler en luchthapper op het dak na, steekt er verder niet heel veel uit. Andere versies kregen bijvoorbeeld nog extra luchthappers achterop en nog meer spoilerwerk.

Pagani Zonda 760 MD -2- Autovisie.nl

Maatwerk

De Pagani Zonda 760 MD krijgt een dunne blauwe laklaag over zijn carbon carrosserie. Zo blijft het carbon goed te zien. Verder heeft hij wat unieke details: de neus kreeg speciale grotere luchtinlaten en ook aan de luchtinlaten bovenop de achterschermen zijn anders. Hij staat op matte donkergrijze wielen en krijgt zwarte remklauwen. In het interieur komt het blauwe carbon terug en heeft hij een combinatie van bruin leder en beige alcantara.

Wat de Pagani Zonda 760 MD precies heeft gekost of wie hem gaat rijden is niet bekend, maar reken op een prijs van meerdere miljoenen euro’s.

Reageer op artikel:
Is dit dan echt de allerlaatste Pagani Zonda?
Sluiten