Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Overheid biedt Chevrolet Impala aan: ‘good old American muscle’

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een Chevrolet Impala te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

De Chevrolet Impala als occasion bij de overheid

Voor de échte liefhebber van ‘good old American muscle’ is dit een buitenkansje om voor een relatief bescheiden bedrag een rasechte muscle car op de kop te tikken.

Chevrolet Impala
Chevrolet Impala die wordt aangeboden door de overheid.

De kilometerstand ziet er op het eerste gezicht zeer aantrekkelijk uit. Die bedraagt namelijk slechts 45.000 kilometer. Maar zoals natuurlijk wel vaker het geval is bij dit soort auto’s, betreft het een import en dus is er geen NAP beschikbaar. Wat de daadwerkelijke kilometerstand is, is dus niet met 100 procent zekerheid te zeggen.

De Impala verkeert in redelijke staat

Op basis van het beperkt aantal foto’s dat beschikbaar is, lijkt het erop dat de Chevrolet Impala in relatief goede staat verkeert. Er zijn geen grote deuken zichtbaar en er lijkt op het eerste gezicht ook geen sprake te zijn van hevige lakschade.

Wel zit de bumper linksvoor ietwat losjes. Het interieur mag wel een schoonmaakbeurt gebruiken, maar voor de rest ziet het er keurig uit. Leren bekleding in oldtimers heeft nog wel eens de neiging om te scheuren, maar in deze occasion lijkt het erop dat de vorige eigenaar er keurig mee is omgesprongen.

De specificaties van de Chevrolet

Onder de kap van de Chevrolet Impala ligt een 5,4-liter V8. Voor je geld krijg je dus een echt Amerikaans bakbeest. Die krachtbron is goed voor 250 pk bij 4800 tpm en 454 Nm bij 3200 tpm.

Chevrolet Impala die wordt aangeboden door de overheid.

Niet geheel verrassend is de auto wel behoorlijk zwaar. Het leeggewicht van de muscle car bedraagt namelijk een slordige 1800 kilo. Desalniettemin is de occasion een buitenkansje voor de liefhebber.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.