Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Organisatie Nederlandse GP in Zandvoort hoopt nog altijd op volle tribunes

De organisatie van de Nederlandse Grand Prix bereidt zich nog altijd voor op volle tribunes langs het circuit in Zandvoort. Op 13 augustus wordt pas duidelijk of de race op 5 september doorgang kan vinden, maar de organisatie blijft doorgaan met de voorbereidingen voor de race, waar ruim 100.000 mensen op af moeten komen.

Maandag kondigde het demissionair kabinet in een persmoment aan dat het een streep zet door alle meerdaagse festivals voor de rest van de zomer. Daarmee zijn meerdaagse festivals tot en met 1 september voorlopig verboden. Eerst was dat nog tot en met 13 augustus, maar demissionair premier Mark Rutte kondigde aan dat het nog niet verantwoord is om deze festivals door te laten gaan. Daardoor valt bijvoorbeeld definitief het doek voor Lowlands dit jaar.

Onduidelijk

Het besluit treft dus de festivalsector, maar er staat begin september een ander groot evenement op de agenda waar ruim 100.000 mensen per dag op af moeten komen: de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort. Voor de organisatie van de Formule 1-race, die oorspronkelijk vorig jaar al verreden zou zijn als het coronavirus geen roet in het eten had gegooid, ontbreekt nu nog duidelijkheid. Die moet pas op 13 augustus komen terwijl de race op 5 september op de planning staat.

‘Op basis van volle capaciteit’

Voorlopig verandert er niets aan de situatie voor de Nederlandse Grand Prix. De race is pas na 1 september en het betreft een sportevenement en valt dus onder een aparte categorie. De organisatoren van de race in Zandvoort blijven dan ook hoopvol dat het begin september een enorm oranjefeest wordt op het circuit.

“Op 26 juli heeft de overheid aangekondigd dat meerdaagse muziekfestivals worden gecancelled. Voor alle duidelijkheid: de F1 Heineken Dutch Grand Prix is een sportevenement en valt daarom niet onder de regeling voor meerdaagse muziekfestivals”, staat er in de verklaring van de organisatie.

“Als organisator zijn we afhankelijk van de regels en voorwaarden die de landelijke overheid aan ons als organisatie en aan de bezoeker stelt. Wij gaan ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen na de 13e kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde sportevenementen. Kortom, we bereiden ons op dit moment voor op de terugkeer van de F1 Heineken Dutch Grand Prix op basis van volledige capaciteit”, zo wordt de verklaring op hoopgevende noot afgesloten. De organisatie heeft in het verleden wel al aangegeven dat een race zonder publiek niet tot de opties behoort.

Formule 1 naar Hongarije

Max Verstappen gaat – ondanks de crash met Lewis Hamilton op Silverstone – nog altijd aan de leiding in het kampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van acht punten op titelrivaal Hamilton.

Hamilton wint GP Groot-Brittannië na rampzalige crash Verstappen

Komend weekend trekt het Formule 1-circus naar Hongarije voor de elfde ronde van het seizoen. Het is de laatste race voordat de coureurs en teams aan een welverdiende zomerstop beginnen. Daarna keren ze op 27 augustus weer op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps terug. Direct na die race zou dus de Nederlandse Grand Prix moeten zijn, gevolgd door de Italiaanse Grand Prix op Monza.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.