Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 23 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Zandvoort ‘in lockdown’ rond Formule 1-race in september

September komt steeds dichterbij en fans van de Formule 1 weten: dan komt de konigsklasse van de autosport naar Nederland. Na een jaar uitstel is het van 3 tot en met 5 september dan toch echt zover. De gemeente Zandvoort treft nu al voorbereidingen om chaos te voorkomen.

Zo zijn de twee grootste toegangswegen rond de Formule 1-race op 5 september afgesloten. Inwoners van Zandvoort, kennissen die iemand komen bezoeken en ondernemers mogen met een doorlaatbewijs het dorp nog wel in. Verder gaat het dorp in -zoals je het zou kunnen noemen- gedeeltelijke ‘lockdown’.

Maatregelen Zandvoort rond Formule 1

De afsluiting van de wegen duurt van 2 september 00.00 uur tot 6 september 05.00 uur. Op de Zandvoortselaan en de Zeeweg in Bloemendaal kunnen mensen het dorp alsnog inrijden, zolang ze een doorlaatbewijs hebben.

De gemeente heeft ook maatregelen getroffen voor het parkeren. Zo schrapt de gemeente tijdelijk alle bezoekersvergunningen en is betaald parkeren niet meer mogelijk. De meeste parkeervergunningen voor Zandvoort worden juist uitgebreid, omdat het op een aantal plekken drukker is vanwege de opbouw van het evenemententerrein.

Rijd mee op Zandvoort met de Porsche 911 GT3 Cup!

Ook Formule W op Nederlandse grond

De W Series, de raceklasse voor vrouwen, komt ook naar Zandvoort. De Formule W bestaat nog maar net, in 2019 was de eerste race. In 2020 werd er wegens de pandemie niet geracet. Het kampioenschap is een antwoord op de kleine hoeveelheid aan vrouwelijke coureurs die doorstoten tot de hoogste klassen in de autosport, met name de Formule 1. Een belofte uit Nederland, Beitske Visser, komt dan ook in actie in haar geboorteland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.