Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2020

Formule 1 Zandvoort krijgt ook vrouwen­race, met Nederlandse favoriet

De W Series, de raceklasse voor vrouwen, heeft komend jaar een wedstrijd gekoppeld aan de Dutch Grand Prix van Zandvoort. Daarmee komt in het weekeinde van 3 tot en met 5 september ook Beitske Visser op het racecircuit van de badplaats in actie.

Onder het motto #WeRaceAsOne is de W Series nu officieel een supportrace tijdens 8 van de 23 Formule 1-races in 2021. De koppeling zou eigenlijk afgelopen jaar al hebben plaatsgevonden bij twee races uit de Formule 1, maar door de coronapandemie werden er het hele jaar geen races uit de W Series verreden.

Nederlandse belofte gaat voor de winst

“We zijn heel blij dat we samenwerken met de Formule 1 voor 2021 en de jaren daarna”, zegt Catherine Bond Muir, CEO van de W Series. “De acht races waar we nu onderdeel van zijn, stellen onze snelle en onverschrokken vrouwelijke coureurs in staat hun vaardigheden te demonstreren op enkele van de meest iconische racecircuits van Europa en Amerika.”

Visser eindigde twee jaar geleden als tweede in de toen nieuwe raceklasse. “Ik ga voor de winst in 2021”, zegt de 25-jarige Nederlandse. “Ik had er stiekem op gehoopt dat de W Series voor Zandvoort zou kiezen. Fantastisch om te mogen racen voor eigen publiek. De meeste fans komen natuurlijk vooral voor Max Verstappen, maar ik hoop dat ze mij ook een beetje supporten.”

Niet alleen tijdens Formule 1-weekend Zandvoort

Ook Jan Lammers is enthousiast. “De W-Series is het hoogste podium voor vrouwen in de autosport en mag daarom niet ontbreken in ons programma. Geweldig dat onze Nederlandse ster, Visser, actief is in deze klasse. We kunnen nu naast Max ook Beitske naar de overwinning schreeuwen. Een verrijking voor ons evenement”, aldus de sportief directeur.

Wedstrijden in de W Series staan verder onder meer gepland rond de Formule 1-races van Le Castellet, Silverstone en Spa-Francorchamps.

Reageer op artikel:
Formule 1 Zandvoort krijgt ook vrouwen­race, met Nederlandse favoriet
Sluiten