Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jul 2021

Hamilton wint GP Groot-Brittannië na rampzalige crash Verstappen

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Vlak voor het einde van de race haalde de Britse Formule 1-coureur Charles Leclerc in. Leclerc, die bijna de hele race aan kop lag, eindigde als tweede en Hamilton’s ploeggenoot Valtteri Bottas werd derde.

Voor Max Verstappen verliep de wedstrijd rampzalig. De Limburger vertrok van poleposition en behield de leiding na de start. Na amper een ronde werd hij, in een fel gevecht om de koppositie, van de baan getikt door Hamilton.

Hamilton schuldig aan crash Max Verstappen

De wedstrijdleiding achtte de Brit schuldig aan het incident en gaf hem een tijdstraf van 10 seconden. Verstappen gleed hard van de baan en zijn bolide kwam zijdelings met een harde klap in de bandenstapel terecht. Hij kon op eigen kracht uit zijn auto klimmen, maar moest zich uit voorzorg wel medisch laten onderzoeken.

Volgens Jos, de vader van Max, heeft Verstappen, behalve wat duizeligheid en blauwe plekken, geen grote schade en maakt hij het naar omstandigheden goed.

Voorsprong slinkt

Ondanks het uitvallen, behield Verstappen de leiding in de stand om het wereldkampioenschap, maar zijn voorsprong op Hamilton slonk van 33 tot 8 punten. Op 1 augustus is de volgende wedstrijd in Hongarije.

Reageer op artikel:
Hamilton wint GP Groot-Brittannië na rampzalige crash Verstappen
Sluiten