De Koningsdag-special van Mercedes-Benz, maar dan - als een echte 'vergistoerist' - anderhalve maand te laat. Het merk met de ster onthult namelijk de GLE Coupé OrangeArt Edition. En kunst... tja... dat kan niet iedereen waarderen.

OrangeArt Edition


Want niet alleen de GLE Coupé moet je liggen, ook deze OrangeArt Edition. Waarbij de kunstzinnigheid natuurlijk in die missende spatie tussen Orange en Art zit. Het 'actiemodel' is te bestellen in Black, Polar White, Obsidian Black, Iridium Silver, Selenite Grey of Designo Diamond White. De aanduiding OrangeArt doelt dan op de 21 inch lichtmetalen wielen - die hoogglans zwart zijn en een oranje rand hebben - en de oranje streep onder de grote luchtinlaat voor.

LEES OOK: MERCEDES-BENZ GLC COUPÉ - ZOVEELSTE NICHEMOBIEL

In het interieur van de speciale GLE Coupé is de stoelbekleding de belangrijkste attractie. Die combineert nappaleer met iets dat Mercedes-Benz Dinamica-microvezel noemt. Verder zien we een sportstuurwiel, pedalen van geborsteld roestvast staal en natuurlijk de nodige oranje details. De OrangeArt Edition is leverbaar als GLE 350 d (258 pk, 620 Nm), GLE 400 (333 pk, 480 Nm), GLE 500 (455 pk, 700 Nm) en AMG GLE 43 (390 pk, 520 Nm).

mercedes-benz_gle-klasse_coupe_orange_art_20
OrangeArt Edition
mercedes-amg_gle_43_4matic_coupe_orange_art_2
OrangeArt Edition
mercedes-benz_gle_400_4matic_coupe
OrangeArt Edition
mercedes-benz_gle-klasse_coupe_orange_art_8
OrangeArt Edition
mercedes-benz_gle-klasse_coupe_orange_art_7
OrangeArt Edition

http://autovisie.nl/2016/12/autovisie-tv/best-bekeken-2016-bmw-x6-m-vs-mercedes-amg-gle-63/