Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Brabus maakt snelste straatlegale SUV, de 900 Rocket Edition

Brabus 900 Rocket Edition, dat is de benaming van de snelste straatlegale SUV. Het model heeft niet zoals de Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Coupé een 4,0-liter V8, maar een tot 4,4 liter opgeboorde achtcilinder.

Mede door de grotere cilinderinhoud en aanpassingen aan bijvoorbeeld de krukas en zuigerstangen neemt het vermogen van de V8 enorm toe. Brabus weet uit het motorblok 900 pk en 1.250 Nm te persen. Het koppel is echter gelimiteerd tot 1.050 Nm.

Brabus 900 stevent Bentley Bentayga Speed voorbij

Met deze gigantische bak aan vermogen sprint de mastodont van zo’n 2,5 ton in 3,2 seconden van stilstand naar de 100 kilometer per uur. De elektronische snelheidsbegrenzer grijpt pas in bij een snelheid van 330 kilometer per uur. Met deze topsnelheid stevent de snelste SUV de Audi RSQ8 (305 km/u met optioneel Dynamic Package) en de Bentley Bentayga Speed (306 km/u) voorbij.

Mercedes-AMG E 63 S, De Brabus 900 Rocket Edition
(Afbeelding: Brabus)

Maar niet alleen motorisch vonden er aanpassingen plaats. Zo is er een nieuw uitlaatsysteem onder de Brabus gehangen en draagt de snelste SUV een spoiler op de kofferklep. Ook de aerodynamica is verbeterd door het plaatsen van carbon-afwerking rondom onder andere de wielkasten en diffuser. Daarnaast zijn de opzichtige 24-inch Brabus-wielen tevens deels van koolstofvezel.

Mercedes-AMG E 63 S, De Brabus 900 Rocket Edition
(Afbeelding: Brabus)

Om het gat tussen de gigantische wielen en koets kleiner te maken beschikt de bolide over instelbare dempers die de auto tot 25 millimeter kunnen laten zakken. Naast dat dit er visueel beter uitziet, zorgt dit voor een lager zwaartemunt met betere rijdynamiek tot gevolg.

Snelste SUV wordt geleverd in gelimiteerde oplage

Het opvallende design is ook doorgevoerd in het interieur. Het smaakgevoelige ontwerp met veel rode accenten, koolstofvezel, alcantara en leer is niet standaard en kan aangepast worden naar de wensen van een klant.

(Afbeelding: Brabus)

Er worden slechts 25 stuks van de snelste straatlegale SUV geproduceerd. Brabus vraagt in Duitsland voor de 900 Rocket Edition 381.243 euro exclusief belasting.

300+ kilometer per uur heel normaal bij Brabus

Hoewel 330 kilometer per uur ontzettend hard is, helemaal voor een SUV, is deze snelheid voor Brabus niets unieks. Zo reed Autovisie-redacteur Peter Hilhorst in een Mercedes-Benz 600 SEC Brabus 6.9, een auto van bijna 30 jaar oud die een topsnelheid van 304 kilometer per uur haalt.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.