Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit wordt de opvolger van de Renault Kadjar

Renault maakt zich op voor de opvolger van de Kadjar. Details zijn nog schaars, al weten we wel hoe-ie gaat heten.

Austral, dat is de naam die Renault op de opvolger van de Kadjar plakt. Het model gaat de in 2015 gepresenteerde SUV van de Fransen binnenkort vervangen en laat zich in het voorjaar van 2022 zien. Met de auto wil Renault zijn positie in het C-segment gaan versterken.

Levendigheid en warmte

Benieuwd waarom het merk voor die naam heeft gekozen? Let op. “Austral roelt de levendigheid en warmte op van het zuidelijk halfrond”, zo stelt Syliva Dos Santor, strategiemanager bij Renault. “De naam nodigt uit om te ontdekken, wat ideaal is voor een SUV. Het woord is gevormd op basis van een harmonieuze balans van klanken die wereldwijd gemakkelijk zijn uit te spreken en waarmee het ook internationale allure krijgt.” Weet je dat ook weer.

Renault Kadjar
Renault Kadjar

Meer weten we nog niet, alhoewel Renault aangeeft dat de Austral 4,51 lang zal zijn. Daarmee is-ie langer dan z’n voorganger. De Kadjar meet namelijk 4,45 meter in de lengte. Ook stelt Renault dat de nieuwe SUV – net als de andere compacte SUV’s van de Fransen – ‘milieubewust rijplezier’ biedt. Het betekent natuurlijk dat het model ook gebruik zal maken van hybride aandrijflijnen.

Geen diesels meer

De dieselmotor zal hoogstwaarschijnlijk niet meer leverbaar zijn in deze nieuwe SUV, daar Renault vanaf 2025 enkel nog geëlektrificeerde benzinemotoren op de markt wil brengen. Of de Fransen ook direct een volledig elektrische variant van de Austral op de markt brengen, valt nog te bezien.

Wat wél moglijk is, is dat de Austral een van de auto’s is die de basis gaat vormen van nieuwe Mitsubishi-modellen. De Japanse autofabrikant ‘krijgt’ vanaf 2023 namelijk twee modellen van de fabrikant, waarmee het samen een alliantie vormt. Renault zal de auto’s ook gaan bouwen, maar Mitsubishi gaat wel een eigen saus over de modellen gooien. Het is voor de Japanse autobouwer een voordelige manier om in Europa actief te blijven, terwijl Renault juist de overcapaciteit in zijn fabrieken kan verlagen.

Mitsubishi krijgt twee gefacelifte Renaults in Europees gamma

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.