Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt twijfelachtige Brabus S 63 Coupé aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een heel bijzondere auto te koop: een Brabus S 63 Coupé. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Brabus S 63 Coupé

Voor wie een Mercedes-AMG S 63 (C217) niet snel genoeg is en meer wilde dan 585 pk en 900 Nm, kon bij Brabus aankloppen voor een S 63. De Duitsers tunede je Coupé tot wel 850 pk, maar of dit bij de occasion bij de overheid ook is gebeurd, is onduidelijk.

Bij Brabus kun je ook enkel de bodykit kopen voor jouw S-Klasse Coupé. Het exemplaar bij de overheid is in ieder geval een rappe S 63 AMG. Maar of er Brabus-tuning heeft plaatsgevonden, en zo ja welke, is niet terug te vinden in de advertentie. Daarbij staat de Brabus S 63 nog op Duits kenteken en worden er geen foto’s van onder de motorkap getoond.

Een 5,5- of 6,0-liter V8

Wanneer het model geen tuning heeft gehad sprint-ie van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,9 seconden. De topsnelheid is standaard begrensd op 250 km/h. In de neus ligt standaard een V8 met een slagvolume van 5,5 liter.

(Afbeelding: DomeinenRZ)In het meest extreme geval hebben we hier te maken met een Brabus 850. Deze beschikt over een 6,0-liter V8 Biturbo die 850 pk en 1450 Nm koppel levert. Deze variant sprint in 3,5 seconden naar de 100 kilometer per uur en is begrensd op 350 kilometer per uur.

De 5,5-liter V8 is dezelfde motor als de 6,0 liter. Brabus heeft de cilinderinhoud bij de sterkste S 63 vergroot. 

Welke versie het ook is, het blijft een bijzondere auto. Daarbij ziet de bolide er op het eerste oog netjes uit. Zowel het rode interieur als het chique exterieur vertonen op de foto’s geen echte schades. Ook de kilometerstand is met 43.751 kilometer meer dan acceptabel voor een ruim 6 jaar oude auto. Desondanks blijft de aanschaf van een dergelijk hoog vermogende V8 zonder onderhoudshistorie een gok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.