Autovisie
Autovisie Nieuws 28 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Opvolger Citroën C4 Cactus komt ook elektrisch

Tijdens de onthulling van de Citroën Ami is er meer duidelijk geworden over de onthulling van de nieuwe generatie C4. De Franse autobouwer lanceert de vervanger van de C4 Cactus later dit jaar.

Het nieuwe model vervangt twee producten, de C4 en de C4 Cactus. Laatstgenoemde wordt momenteel nog steeds in Spanje gebouwd. De C4 zonder verdere aanduiding ruimde al eerder het veld, waardoor de C4 Cactus een facelift onderging om de C4-klanten bij het merk te houden. De twee hatchbacks worden vervangen door een hatchback-achtige crossover. De auto is een soortgelijk concept als Toyota met de C-HR biedt, zo legde een insider aan Autovisie uit.

Direct beschikbaar

De fabrikant zelf liet officieel weten dat de C4 -het is niet zeker of hij C4 Cactus blijft heten- met meerdere aandrijflijnen komt. De traditionele benzine- en dieselmotoren verschijnen wederom in het model, maar dit maal plant Citroën ook een elektrische variant. De productleider van de C4 benadrukt dat de elektroversie direct bij de marktintroductie van de crossover beschikbaar is.

Citroen C4 Cactus

Platform Peugeot 208

De komst van een volledig elektrisch aangedreven uitvoering verklapt dat de opvolger van de C4 Cactus het platform met de Peugeot 208 en Opel Corsa gaat delen. Het grotere EMP-II platform wordt door het concern niet ingezet voor elektrische aandrijflijnen. De Fransoos krijgt dus de opgewaardeerde bodemsectie CMP, welke het moederconcern PSA voor de modellen uit het B-segment gebruikt. De C4 zal door Citroën echter als een C-segment auto worden gepositioneerd, als alternatief voor de Kia Ceed, Hyundai i30 en de Skoda Scala.

C4 Space Tourer blijft

Met de komst van een nieuwe C4 blijven de bestaande C4 Space Tourer-versies overigens onveranderd leverbaar. De Franse autobouwer noemt die modellen weliswaar C4, het zijn totaal verschillende types dan de C4 Cactus. De toekomst van de MPV’s staat dan ook los van de vernieuwde C4-productlijn. De Fransen gebruiken de C4-aanduiding om zijn types een positionering binnen het gamma te geven. De aanduiding staat niet voor een technische gelijkheid binnen dezelfde naamgeving.

citroen-grand-c4-picasso-2
Citroen Grand C4 Space Tourer

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.