Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Opvolger Audi A4 alleen nog elektrisch’

Met een leeftijd van zes jaar bevindt de Audi A4 zich in de herfst van zijn carrière. Een opvolgers is dan ook onderweg. Dat wordt anders dan het bestaande model geen type meer met een verbrandingsmotor. De volgende editie komt er alleen met elektrische aandrijving.

En dan ook alleen met een volledig elektrische aandrijflijn. Een plug-in hybride of hybride-aandrijflijn staan niet op de agenda, zo schrijft het Duitse autovakblad Automobilwoche. Volgens de publicatie staat de volgende editie van de A4 voor 2024 op de agenda. Het medium stelt dat ook de opvolger van de nog verse A3 louter in elektrisch aangedreven vorm komt.

Al 25 jaar een Audi A4

A6 E-tron

Audi lanceert in 2023 de nieuwe generatie A6. Van dat model heeft Audi reeds een studiemodel onder de naam A6 E-tron voorgesteld. De Duitsers geven echter aan dat de A6 ook met verbrandingsmotoren leverbaar zal zijn. Die krachtbronnen komen niet in het model dat als A6 E-tron is gepresenteerd. De nieuweling staat op een bodemsectie dat specifiek voor elektrische voertuigen is ontwikkeld. Daarvoor ging Audi een samenwerking met Porsche aan. Op dezelfde basis verschijnen onder andere de Q6 E-tron en Porsche Macan, zij het al in 2022.

AudiA4

In 2032 laatste Audi met verbrandingsmotor

Met de komst van de volgende Audi A4 staat er ook een nieuwe A5 op de rol. Volgens Automobilwoche zal die sportiever gelijnde productlijn iets langer doorlopen, voordat er een definitieve vervanger verschijnt. Het is de bedoeling dat ook die types van een elektrische aandrijflijn worden voorzien.

Audi heeft namelijk al het einde van de verbrandingsmotor aangekondigd. Over vijf jaar stelt het merk het laatste model met verbrandingsmotor voor. Vanaf 2032 biedt de fabrikant alleen nog maar elektromodellen aan. Automobilwoche schrijft dat Audi’s plan om een elektromerk te worden afgelopen dinsdag binnen de top van het bedrijf is besproken. Het vernieuwde plan betekent dat de laatste Audi met verbrandingsmotor drie jaar eerder van de band komt dan oorspronkelijk gepland: 2032 in plaats van 2035.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.