Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Opmerkelijke occasion: Toyota FJ40 Land Cruiser van Tom Hanks

Een in goede staat verkerende Toyota FJ40 Land Cruiser is al om van te likkebaarden, maar binnenkort wordt een wel heel bijzonder exemplaar geveild. Het gaat om de auto van niemand minder dan acteur Tom Hanks.

Heel vaak gebeurt het niet dat een bekendheid een van zijn of haar auto’s op de veilingmarkt zet, maar voor fans die graag iets bezitten van een van de beroemdste Amerikaanse acteurs ooit is er goed nieuws. De ster van films als Cast Away, Forrest Gump, The Terminal en The Da Vinci Code, Tom Hanks, heeft namelijk zijn Toyota FJ40 Land Cruiser te koop aangeboden. Voor puristen is er dan weer slecht nieuws, want Hanks heeft nogal wat laten veranderen aan de FJ40. Al is dat de prestaties van de SUV alleen maar ten goede gekomen.

Toyota FJ40 Land Cruiser Tom Hanks

Zo heeft de Amerikaan de originele zescilinder van Toyota laten vervangen door de GM L35 4,3-liter Vortec V6-motor, die 180 pk aan alle vier de wielen aflevert via een handgeschakelde vijfbak. De ophanging van de Toyota FJ40 Land Cruiser is wat versterkt door Old Man Emu-schokdempers.

Porsche-stoelen en airconditioning

Binnenin heeft Tom Hanks ook nog het nodige laten doen aan de Toyota. Allereerst heeft hij de originele stoelen uit de auto gehaald en daar heuse Porsche-meubilair in laten zetten. Mocht je dat helemaal niks vinden, dan kun je nog altijd de originele stoelen plaatsen aangezien die meegeleverd worden.

Het geluid in de Toyota komt van een AM-FM-cassette stereo van Sony, met wat extra speakers achterin de auto. Omdat de auto vooral in Californië gebruikt is heeft Tom Hanks ook nog een airconditioning laten inbouwen. Wel zo lekker.

Deze racewinnende McLaren van Lewis Hamilton kan van jou zijn

Krabbeltje van Hanks voor de gelukkige

De Toyota FJ40 Land Cruiser uit 1980 van Tom Hanks gaat op 13 augustus onder de hamer bij het bekende veilinghuis Bonhams. De auto van de beroemdheid moet tussen de 64.000 en 110.000 euro opleveren, al staat er geen reserve vastgesteld. Met veel geluk krijg je de auto dus voor minder dan die 64.000 euro mee. Bieden kan bovendien online.

Als cadeautje heeft Tom Hanks nog een krabbeltje achtergelaten in de auto, net onder de uitleg hoe het uitgebreide 4×4-systeem werkt. T. Hanks, zal de gelukkige eigenaar waarschijnlijk zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.