Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De Lamborghini Sian onder de boten: de Tecnomar for Lamborghini 63

Een nogal bijzonder project van Lamborghini: de Italiaanse supercarmaker heeft de handen ineengeslagen met een Italiaanse botenbouwer. Zij presenteren nu de ‘Tecnomar for Lamborghini 63’, een indrukwekkende jacht met een stevige portie Sian.

Als je de gelukkige eigenaar van een Lamborghini Sian bent, maar ook houdt van wat avontuur op zee, dan kon je dat Lambo-gevoel helaas niet mee het water op nemen. Tot nu, want de Tecnomar for Lamborghini is een heuse motorjacht die perfect bij je Sian past.

Zo op het eerste oog is goed te zien dat het design, de kleuren en de details van de Sian FKP 37, de eerste hybride supercar die uit Sant’Agate Bolognese is komen rollen, zijn overgenomen. De groene tint, het scherpe lijnenspel en het getal 63 (als verwijzing naar de oprichting van Lamborghini in 1963) komen overeen met de Sian.

Ultralichte jacht

Voor wie dacht dat er dan ook Lamborghini-motoren in het motorjacht zouden liggenm is er slecht nieuws. Er liggen namelijk twee V12’s van MAN in. Goed nieuws is dan dat er geen gebrek aan vermogen is. De V12’s produceren namelijk beide 2000 pk. Daarmee kan de hyperboot een topsnelheid van 60 knopen bereiken, zo’n 111 km/h. Het is daarmee de snelste boot van de Tecnomar-vloot.

Een ander aspect dat van de Sian is overgenomen, is het gebruik van koolstofvezel. Hierdoor weegt de boot minder dan 24 ton. Klinkt nog steeds als een zwaargewicht, maar deze motorjacht valt met dit gewicht in een zeer kleine groep van ‘ultralichte’ jachten.

Voel je thuis in de Lamborghini-jacht

Uiteraard zijn er ook details in het interieur verwerkt die je het gevoel geven dat je een Lamborghini bestuurt. Zo zijn de stoelen, het stuur en de start/stop-knop zo goed als letterlijk uit de Lamborghini gehaald en in de motorjacht geplaatst. Ook het dashboard en de ventilatieroosters lijken bijna één op één uit de supercar te zijn overgenomen.

Ook vanbinnen schreeuwt de boot Lamborghini. De strakke vormen, de gele accenten en het veelvuldig gebruik van koolstofvezel komt in de gehele cabine terug, van de cockpit tot aan de slaapruimtes. Daar zijn er twee van, waarbij de een een tweepersoonsbed heeft en de andere kamer voor de gasten is en dus twee eenpersoonsbedden heeft staan.

Dit bijzondere exemplaar van de wielloze Lamborghini is onlangs aan de eigenaar geleverd. Het getal 63 in de naam Tecnomar for Lamborghini 63 is dus een verwijzing naar de geboortedatum van het merk, 1963. Geheel toevallig meet de jacht ook 63 feet, – 19,2 meter in ons metrische stelsel.

Veelzijdige Sian

Zo blijkt de Lamborghini Sian maar een veelzijdig product te zijn, aangezien het niet de eerste keer is dat de Italianen met een bijzonder project komen opdagen. Vorige maand ging het nog de samenwerking aan met de Deense speelgoedmaker Lego voor een heus 1 op 1-model van de supercar, terwijl er eerder ook een kleinere variant verscheen. Vorige maand maakte een bekende YouTuber ook nog een klein exemplaar van hout.

Lego-Lamborghini Sián is ultiem Vaderdagcadeau

Lego Lamborghini Sián

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.