Autovisie
Autovisie Nieuws 2 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Opel en Vauxhall nu officieel eigendom PSA Group

Het is officieel. Sinds gisteren zijn Opel en Vauxhall definitief eigendom van PSA Group (Peugeot, Citroën en DS). Daarmee wordt het Franse concern na Volkswagen de op een na grootste autofabrikant van Europa.

PSA-topman Carlos Tavares en General Motors-directeur Mary Barra. Fotocredit: Reuters / Christian Hartmann

“We zijn vandaag getuige van de geboorte van een echte Europese kampioen”, zei PSA-topman Carlos Tavares gisteren. “We zullen ervoor zorgen dat Opel en Vauxhall weer winstgevend worden en we zullen samen aan nieuwe industriestandaarden werken.” PSA Group denkt door de aankoop van Opel en Vauxhall synergievoordelen te kunnen behalen op het gebied van inkoop, productie en productontwikkeling. Die voordelen zouden oplopen tot zo’n 1,7 miljard euro, aldus PSA Group.

Achtentachtig jaar

Opel draait al zo’n achttien jaar verlies. Het doel van de fabrikant is nu om tegen 2020 een winstmarge van 2 procent te hebben. Zes jaar later moet die gegroeid zijn naar 6 procent. PSA Group heeft ongeveer 2,2 miljard euro neergeteld voor Opel, dat hiervoor achtentachtig jaar lang in handen was van General Motors. Opel was voor het Amerikaanse concern decennialang een echte ‘cash cow’, die Amerikaanse verliezen compenseerde. Totdat het eind jaren negentig alleen maar bergafwaarts ging met het Duitse merk.

Trainingspak voor Opel Insignia: de Insignia GSi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.