Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Ook Opel komt met eigen performance-label voor elektrische auto’s

Met het PSE-label opende Peugeot onlangs een nieuw hoofdstuk voor sportieve modellen met een (deels) elektrische aandrijflijn. Zustermerk Opel lijkt nu hetzelfde gaan doen.

Vandaag presenteert de autobouwer uit het Duitse Rüsselsheim namelijk een ‘elektromod’ van de iconische Opel Manta. Dat eenmalige studiemodel draagt de naam GSe ElektroMOD. Kunnen we daaruit concluderen dat die drie letters Opels variant op Peugeots PSE-thema zijn?

508 PSE

De Franse autobouwer gaat namelijk onder dat label nieuwe performance-modellen uitbrengen. De drie letters staan dan ook voor Peugeot Sport Engineered. Het eerste model dat dat label draagt, is al leverbaar. Het betreft de 508 met een sterke plug-in hybride-aandrijflijn. Door het systeemvermogen van 360 pk is dat de sterkste Peugeot ooit. In de toekomst breidt Peugeot dat PSE-gamma verder uit. Zo komt er waarschijnlijk een 308 PSE, alsmede een gepeperde versie van de elektrische 208 onder die vlag.

Duik in de prijslijst: Peugeot 508 PSE, een performance plug-in

Opel levert ook meerdere modellen met plug-in hybride-aandrijflijnen, al maakt het nog niet gebruik van die sterkste variant uit de 508 PSE. Dat Opel op termijn ook een auto presenteert met die aandrijflijn, lijkt waarschijnlijk. Is dat inderdaad het geval, dan is de kans groot dat die auto’s de toevoeging GSe dragen. Opel presenteert dat ‘label’ vandaag op de moderne interpretatie van de iconische Manta.

Commodore

Die letters zijn echter niet helemaal nieuw voor Opel. Het GSi-label, dat onlangs op de Insignia opnieuw verscheen, is bij velen al bekend. De Duitsers leverden in de vorige eeuw ook auto’s onder het GS/E-label. Dat waren sportieve versies van bijvoorbeeld de Commodore. Toch is dit GSe-label anders. De laatste letter staat nu namelijk voor ‘elektrisch’. Opel heeft zelfs al een nieuw logo voor het label ontwikkeld, zoals je hieronder op het front van de Manta kunt zien.

Opel Manta GSe ElektroMOD (2021)

Daardoor lijkt het erop dat ook Opel binnenkort sportieve versies van (deels) elektrische modellen laat zien. Het eerste model dat de GSe-naam draagt, is die moderne Manta. Opel noemt het zelf graag een ElektroMOD, waarmee het ‘een brug slaat tussen de Opel-traditie en een begeerlijke, duurzame toekomst’. Het trekt op 19 mei aanstaande het doek van die auto, waarbij het hoogstwaarschijnlijk ook details deelt over de – nu nog onbekende – elektrische aandrijflijn. Vergis je echter niet: het gaat hier niet om een productiemodel. Deze Manta is vooral een auto die de toekomst van de fabrikant moet schetsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.