Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Opel Grandland X gaat strijden in het C-segment

Opel stampt een compleet gamma aan crossovers en SUV’s uit de grond. Vandaag onthult het merk de nieuwste, de Opel Grandland X, die de zwaarste taak krijgt.

Opel Grandland X - Autovisie.nl

Grandland X

De Opel Grandland X gaat namelijk strijden in het populaire C-segment. Daarin zijn vrijwel alle modellen vers, want de laatste maanden heeft het ene na het andere merk een model in het segment gelanceerd. De Grandland X moet zich vooral onderscheiden door de hoeveelheid techniek die hij (optioneel) aan boord heeft. Denk aan 4G-internet, adaptieve cruise control met voetgangersdetectie, een parkeerassistent, een 360 graden camera en dynamische bochtenverlichting.

Vijfzitter

Met een naam als Grandland X is het duidelijk waar de auto staat binnen de andere X-modellen van Opel. Het is de grootste. Hij meet 4,47 meter in lengte en 1,84 meter breed. Daarmee is hij zo’n twintig centimeter langer dan de Crossland X, de opvolger van de Meriva. Met zijn afmetingen is hij overigens precies even groot als de Peugeot 3008. Niet geheel toevallig, want de Opel Grandland X deelt meer dan alleen zijn bodemsectie met de Fransman. Die samenwerking kwam overigens al tot stand voor de overname. De Opel komt met een mengelmoes aan motoren, zowel afkomstig van PSA als van General Motors. Reken op een 1,5 liter viercilinder als instap-benzineversie. Net als de Peugeot biedt de SUV plaats aan vijf personen en kun je behoorlijk wat bagage meenemen. Met de achterbank omhoog biedt hij plaats aan 514 liter bagage. Met de bank plat neemt dat toe tot 1.652 liter.

Frankfurt

Opel is er vroeg bij met de Grandland X, want hij staat niet in Shanghai en ook niet in New York, de autoshows die nu bezig zijn. De onthulling van de auto vindt plaats in Frankfurt, op de IAA in Frankfurt, die in september van start gaat. Kort na de onthulling moet hij vervolgens op de markt komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.