Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Nog meer grille voor vernieuwde Lexus NX

Hij mag dan al bijna vier jaar op de markt zijn, gedateerd is het design van de Lexus NX allerminst. Dat is dan ook de reden dat de ‘facelift’ behoorlijk minimaal is.

Grille

Over de grille kunnen we dat niet zeggen. Sterker nog, met de nieuwe bumper wordt de ‘Spindle grille’ nog prominenter. De openingen aan weerszijden ervan zijn bovendien ook nog groter geworden, waardoor praktisch de hele neus voor koeling zorgt. Ook nieuw zijn de koplampen, die nu lijken op die van de Lexus LC. Natuurlijk is de achterkant ook aangepakt en zitten de uitlaatsierstukken nu verwerkt in de bumper. De achterlichten zijn iets groter geworden en moeten nu duidelijker de vorm van een L (van Lexus) hebben.

Interieur

In het interieur valt vooral het grotere scherm voor het infotainmentsysteem op. De Lexus NX had een scherm van 7 inch en krijgt nu een exemplaar van 10,3 inch. Je bedient het nog steeds met een touchscreen, dat nu net iets groter is gemaakt en beter moet bedienen. Er zitten wat minder knoppen in het interieur en achterpassagiers kunnen voortaan hun eigen temperatuur instellen.

Nieuwe naam, zelfde motor

De Lexus NX wordt geleverd met dezelfde motoren, een 2,0 liter turbomotor en een atmosferische 2,5 liter viercilinder die bijgestaan wordt door elektromotoren. De turboversie krijgt een nieuwe naam: NX 200t is niet meer en voortaan heet hij NX 300. De hybrideversie houdt zijn naam NX 300h. De reden ervoor is dat er meer modellen van Lexus nu een turbomotor hebben en dat de ‘t’ niet per se meer nodig is om dat aan te duiden.

Rijden

Onderhuids zijn er nog meer aanpassingen, want Lexus heeft het onderstel van de NX onder handen genomen. Hij moet scherper gaan sturen en tegelijkertijd meer comfort bieden. De vering en stabilisatoren zijn anders afgesteld en ook de dempers zijn nieuw. Wil je zelf meer controle over de dempers, dan kun je voortaan kiezen voor een adaptief onderstel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.