Autovisie
Autovisie Nieuws 19 apr 2017

Nio ES8 moet elektrisch volumemodel worden

Een vijf meter lange elektrische SUV met plaats aan boord voor zeven personen. De Nio ES8 moet ervoor zorgen dat de hypercarplannen van het Chinese Nio werkelijkheid worden.

Nio ES8 - Autovisie.nl

Nio ES8

Een forse SUV als eerste volumemodel. Je kunt niet zeggen dat ze bij Nio niet ambitieus zijn. Na het eerste model, de extreme EP9, toont het jonge merk in Shanghai nu deze Nio ES8. Het is een zevenzits elektrische SUV die al begin volgend jaar op de markt moet komen. De accu zit tussen de assen in de bodem verwerkt en zorgt dus voor een goed zwaartepunt van de auto. Het ontbreekt nog aan de precieze technische specificaties, maar reken op een range van minimaal 500 kilometer. Ook het vermogen is nog niet bekend, maar Nio probeert zichzelf neer te zetten als merk dat draait om prestaties, dus je kunt er vanuit gaan dat het vermogen wel goed zit.

LEES OOK: NEXTEV ONTHULT 1360 PK STERKE NIO EP9

Accu wisselen

Een van de meest opvallende mogelijkheden van de grote SUV is het feit dat je de accu kunt verwisselen. Hoe Nio dat precies voor ogen heeft laat het bedrijf niet weten. Logisch zou zijn als je een lege accu zou kunnen verwisselen voor een volle. Nio wil namelijk laadtijden elimineren, dus daar zou accu verwisselen uitkomst in bieden. Later dit jaar weten we meer, als de productieversie van de ES8 getoond gaat worden. In eerste instantie komt hij alleen op de Chinese markt uit, maar gezien de ambities van Nio zouden Europa en de VS snel kunnen volgen.


Nio ES8 - Autovisie.nl

Reageer op artikel:
Nio ES8 moet elektrisch volumemodel worden
Sluiten