Autovisie
Autovisie Nieuws 18 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Opel Meriva eruit, Opel Crossland X erin

Nee, nee, nee, Opel! Wat zeiden wij nou eerder? Geen woordgrapjes in persberichten alstublieft. Dus niet roepen dat deze Crossland X “X-tremely cool” is, want dat is ‘ie mede daardoor juist absoluut niet.

Afijn, de Crossland X is de opvolger van de Meriva. En zoals dat gaat tegenwoordig, is die eerste geen conventionele MPV meer, maar een crossover (wat overigens een steeds vagere term wordt, want er is weinig SUV-achtigs aan de Crossland X). De nieuwe Opel komt onder de Mokka X en de nog te introduceren Grandland X te staan en is alleen leverbaar met voorwielaandrijving (de Mokka kan ook als vierwielaandrijver worden besteld).

“De nieuwe Opel komt onder de Mokka X en de Grandland X te staan”

De Crossland X meet 4,21 meter in de lengte, 1,76 meter in de breedte en 1,59 meter in de hoogte. Daarmee is hij zo’n 6 centimeter korter, 1,7 centimeter smaller en 7 centimeter lager dan de Mokka X. Zijn kofferbak slikt 410 liter aan bagage, wat 1255 liter wordt met de achterbank neergeklapt. Ter vergelijking: de Mokka X haalt 356 en 1372 liter.

Met welke motoren de Crossland X leverbaar wordt, is nog niet bekend. Opel laat voorlopig alleen weten dat de auto optioneel onder meer adaptieve led-koplampen meekrijgt, een infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto, Advanced Park Assist, Lane Keep Assist, Automatic Emergency Braking en Forward Collision Alert. De Crossland X maakt zijn publieksdebuut op de Autosalon van Genève in maart.

LEES OOK: ELEKTRISCHE OPEL AMPERA-E KOMT 380 KILOMETER VER

Hij is het product van een samenwerking tussen Opel en de PSA Group. Later dit jaar brengt Citroën de C3 Picasso op de markt, die op dezelfde technische basis staat als de Crossland X en door Opel wordt geproduceerd. De Grandland X is eveneens een Duits-Franse coproductie. Dat model is een aangepaste Peugeot 3008, die in Frankrijk zal worden gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.