Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Opel Ampera-e in uitverkoop, drastische prijsverlagingen

Opel gaat stoppen met de Ampera-e. Het merk wil zich in de toekomst alleen toeleggen op de onder PSA-vlag ontwikkelde elektromodellen en dat betekent dat er geen ruimte meer is voor de Ampera-E uit het General Motors-tijdperk. Het afscheid gaat gepaard met enorme prijsverlagingen.

 

De Opel Ampera-e is alleen nog uit voorraad leverbaar en om daar zo snel mogelijk doorheen te zijn, doet de fabrikant de vijfdeurs elektro-hatchback met fikse kortingen de deur uit. De voordeligste versie kost nu 34 mille. Dat betekent een prijsverlaging van maar liefst tien mille. Om hoeveel exemplaren het gaat, communiceert Opel niet. “De voorraad is beperkt,” luidt de reactie van het hoofdkantoor. De importeur positioneert de Ampera-E op het prijsniveau van de Corsa-e. Volgens de importeur spreken de twee een eigen doelgroep aan, zodat van kannibalisme geen sprake zou zijn.

Actieradius

De Ampera-E beschikt over een 60 kWh-batterij, iets groter dan de batterij in de Corsa-e. Volgens de NEDC-meetcyclus haalt de elektro-auto een afstand van 520 km. De actieradius op basis van de WLTP-meetmethode bedraagt 423 km. De Corsa-e haalt met zijn 50 kWh-batterij 330 km.

 

Opel Technology Backgrounder - Detroit

Korte levenscyclus

Opel kondigde de Ampera-e begin 2016  aan en presenteerde de elektro-auto op de Autosalon van Parijs in oktober 2016. Vervolgens duurder het tot 2017 voordat de eerste exemplaren de landsgrens overkwamen. Opel profiteerde voor het model van moedermerk General Motors, dat de auto onder Chevrolet-label ontwikkelde. In Amerika kwam de auto als Bolt op de markt. De productie had ook in de Verenigde Staten plaats. Nadat General Motors Opel aan PSA verkocht, was al snel duidelijk dat de Amerikaanse Duitser geen lang leven was beschoren. PSA schortte de levering zelfs kort op, terwijl bij de hernieuwde marktintroductie een flinke prijsverhoging werd doorgevoerd. Bij de verkoopstart in 2017 kostte de Ampera-e minimaal € 40.995,-. In 2018 steeg de prijs tot € 46.699,-, terwijl de vanafprijs vorig jaar daalde tot € 44.677,-. De laatste exemplaren staan voor €34.149,- (Business, Business Executive € 37.149,-) genoteerd.

Video Opel Ampera-e

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.