Autovisie
Autovisie Nieuws 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek: ‘BMW-rijders zijn psychopaten’

Pak alvast wat flinke korrels zout. Uit ‘onderzoek’ is gebleken dat chauffeurs met de meest psychopathische eigenschappen in een BMW-rijden.

Goed, een korrel zout dus. Voel je als BMW-rijder niet direct aangevallen, want dit onderzoek is niet op keiharde feiten gebaseerd. In de verste verte zelfs niet. Het is namelijk het resultaat van een simpele vragenlijst die Scrap Car Comparison naar zo’n 2000 Britten heeft gestuurd. Zij moesten eerst invullen in welke auto ze rijden, en daarna een zogenaamde psychopathietest van slechts 12 vragen afleggen. Op basis daarvan hebben ze een gemiddelde score berekend voor verschillende groepen bestuurders.

BMW en Audi

Het scorebord van de test liep van 0 tot 36. De gemiddelde score kwam uit op 6,6 punten van de 36, maar daar zat de BMW-rijder flink boven. Eigenaren van de Zuid-Duitse modellen scoorden samen namelijk een gemiddelde van 12,1 op 36. Audi-rijders komen op de tweede plaats, met 11,7 punten uit 36. De top 5 wordt gecomplementeerd door Fiat (7,0), Mazda (6,4) en Honda (6,3). Onderaan de lijst staan Seat (4,3), Kia (4,2) en Skoda (3,2). Mercedes-Benz staat met 5,9 punten op de zevende plek.

Audi en BMW scoren hoog.

Kijkend naar het type aandrijflijn zijn de scores nog opmerkelijker. Eigenaren van elektrische auto’s scoorden samen 16 van de 36 punten. Blijkbaar heeft enige vorm van elektrificatie invloed op psychopathische eigenschappen, want ook de hybride scoort met 9,8 punten relatief hoog. Diesel- en benzinerijders scoren respectievelijk 7,0 en 5,2 punten.

Autokleuren

Als laatste heeft Scrap Car Comparison ook onderscheid gemaakt op basis van autokleuren. Daar kwam uit dat mensen met een gouden (12,7) of bruine (12,2) auto een hoge ‘psychopathiescore’ hebben.

Waarom de nieuwe BMW M2 (niet) voor echte liefhebbers is

De kleuren zilver (5,5) en rood (4,9) scoren het laagst. Ook kwam uit de vragenlijst naar voren dat mensen met een gepersonaliseerde nummerplaat een hogere score behalen dan mensen met een normaal kenteken: 13,8 tegenover 5,3 punten.

Goed, het moge duidelijk zijn dat bovenstaande gegevens niet al te serieus genomen moeten worden. Dat is vrijwel altijd zo met dergelijke onderzoeken. Zo lieten we vorige week nog zien welke supercars het meest onbetrouwbaar zijn, maar ook dat bleek een niet zo duidelijk en gegrond onderzoek. Wil je zelf weten hoe je scoort op de psychopathietest, doe ‘m dan hier.

Waarom de duurst mogelijke BMW enkel voor mensen met wansmaak is

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.