Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Onder de hamer: Rolls-Royce Phantom Drophead ‘Bijan’

Voor wie nu denkt: ‘Hey, die Rolls-Royce komt mij bekend voor!’ Dat kan kloppen. Hij zit in de autospotvideo die Sjoerd van Bilsen recent in Los Angeles opnam. De kenmerkend gele Phantom Drophead Coupé is speciaal gebouwd voor Bijan Pakzad, de man die in 1976 de bekende kledingwinkel House of Bijan begon aan Rodeo Drive.

Bijan Pakzad – die in 2011 overleed – bestelde in 2008 een volledig gepersonaliseerde Phantom Drophead Coupé bij Rolls-Royce. De opvallend gele cabriolet stond vaak geparkeerd voor het House of Bijan-filiaal aan Rodeo Drive, waar hij uitgroeide tot een van de meest gefotografeerde auto’s ter wereld. Zijn kleur, Bijan Yellow, werd door Rolls-Royce speciaal voor Bijan ontwikkeld.

Bijan Edition

De Phantom Drophead Coupé ‘Bijan’ was so populair dat Rolls-Royce een speciale Bijan Edition op de markt bracht, waarvan er niet meer dan vijfentwintig stuks zijn gebouwd. Hij was er als Extended Wheelbase, Coupé en Drophead Coupé. De auto die bij RM Sotheby’s wordt geveild is daar niet een van. Dit is het origineel. Het veilinghuis verwacht een opbrengst van tussen de 225.000 en 325.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.