Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 29 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Porsche neemt de trein naar China

China is de belangrijkste markt voor Porsche. In het afgelopen jaar verkocht het merk er 80.108 auto’s, wat 31 procent is van de totaalverkopen. De grote vraag is: hoe krijgt Porsche al die 718’s, 911’s, Macans, Cayennes en Panamera’s daar? Het antwoord is sinds kort: per trein.

Tot voor kort gingen alle voor China bestemde Porsches op de boot. De 18.500 kilometer lange zeereis van Duitsland naar de havens van Guangzhou, Shanghai en Tianjin zorgt er echter voor dat het transport van de fabriek naar de Chinese dealers meer dan vijftig dagen in beslag neemt. Met de trein blijkt dat meer dan de helft sneller te kunnen.

Nieuwe Zijderoute

Porsche maakt daarvoor gebruik van de Nieuwe Zijderoute (ook bekend als het Belt and Road Initiative): een 11.000 kilometer lang traject van Duitsland naar de Chinese stad Chongqing via Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. De treinreis duurt twintig dagen, daarna worden de auto’s aan regionale dealers geleverd. Niet alle Porsches gaan per spoor overigens. Zo’n 89 procent neemt nog steeds de boot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.