Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mrt 2019

Amerikaanse auto-industrie protesteert tegen Trump-tarieven

Donald Trump begrijpt weinig van wereldhandel (of doet net alsof). Hij wil importtarieven van tot wel 25 procent heffen op auto’s en onderdelen. Dat zou desastreus zijn voor de Amerikaanse auto-industrie, dus hebben de fabrikanten de handen ineen geslagen om de president op andere gedachten te brengen.

Autofabrikanten, dealers, toeleveranciers en aftermarketbedrijven zijn agressief aan het lobbyen in Washington. “Niemand in de auto-industrie steunt een importtarief van 25 procent”, aldus Jennifer Thomas van de Alliance of Automobile Manufacturers tegenover Bloomberg. Ze vertegenwoordigt een groot aantal fabrikanten, waaronder General Motors, Toyota en Volkswagen.

Nationale veiligheid

Trump moet een besluit nemen over aanbevelingen van de Commerce Department. Dat heeft bekeken of geïmporteerde voertuigen en onderdelen een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Klinkt bizar, maar op die manier zijn (sectie 232 van de Trade Expansion Act) heeft de regering Trump ook importtarieven op staal en aluminium ingevoerd.

Kost banen

Reageer op artikel:
Amerikaanse auto-industrie protesteert tegen Trump-tarieven
Sluiten