Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Wij zijn de tel kwijt! Nóg een Chinees merk naar Nederland: Omoda

“De Chinezen komen!”, riepen we tien jaar geleden al, maar nu is het offensief écht begonnen. Aiways, BYD, Hongqi, Lynk & Co, Nio, Seres en Xpeng: allemaal wagen ze een poging in Nederland. Binnenkort komt daar weer een merk bij: Omoda.

Van Omoda moeten we Omoda met hoofdletters schrijven, maar aan dat soort ongein doen we niet mee. Over ongein gesproken… De ‘O’ in Omoda staat voor ‘Oxygen’, zuurstof, “een essentieel element van ons leven”, aldus het merk. ‘Moda’ staat voor modern.

Omoda 5 EV is elektrische C-segment SUV

Omoda heeft zijn eerste modellen in Zuid-Europa al gepresenteerd. De namen van de auto’s zijn weinig fantasievol, zoals dat bij meer EV’s het geval is. De 5 EV bijvoorbeeld is een elektrische SUV in het C-segment.

Waarom de Ora Ballet Cat de meest seksistische auto aller tijden is

Hij wordt begin 2024 in Nederland geïntroduceerd. Een paar maanden later komt-ie op de markt. Specs zijn nog niet bekend. In China heeft de 5 EV een elektromotor met 224 pk en een 61 kWh-batterij. Er zijn ook brandstofversies van.

HiPhi, Ora en Zeekr ook naar Nederland

Omoda – ja, dat is in Nederland ook een modewinkel – is overigens niet het enige Chinese merk in aantocht. Onder meer HiPhi, Ora en Zeekr wagen een poging. Zeekr komt dit jaar al. Ora verkoopt in Engeland al auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.