Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze tweedehands BMW E30 staat voor een extreem bedrag te koop

Oude BMW’tjes zoals de E30 zijn de laatste jaren behoorlijk in prijs gestegen. Waar je enkele jaren geleden een tweedehands BMW E30 – over de staat kan worden gediscussieerd – nog voor een paar honderd euro op de kop tikte, zul je nu al gauw zo’n vijf mille mee moeten brengen. Toch kan het veel gekker, zo bewijst deze occasion.

Premium Classics, het bedrijf dat onder meer deze Mazda MX-5 NA met 9.000 kilometer op de teller aanbiedt, heeft ook een tweedehands BMW E30 in de etalage staan. Een mooie occasion, maar we verslikten ons bijna toen we het prijskaartje van 49.950 euro zagen.

Exorbitant prijskaartje van de tweedehands BMW E30

Een prijs die te verklaren zou zijn als er een M3-embleem op de kofferbak te vinden was. Maar een M3 is het niet, daarvoor heeft deze BMW E30 twee cilinders te veel. Is het dan een 325i? Neen, ook dat niet. Het betreft een 323i met onder de kap een 2,3-liter zes-in-lijn die 150 pk en 205 Nm produceert.

De tellerstand van 52.000 kilometer is vrij laag, maar niet zo indrukwekkend als die van de Mazda. Ook heeft de tweedehands BMW E30 niet de opties waar veel liefhebbers naar smachten. Zo is de Dreier niet voorzien van een zonnedak, de geliefde sportstoelen, elektrische ramen, stoelverwarming, 15-inch honingraatwielen of een M-tech-stuur. Hoewel de BMW slechts één eerdere eigenaar heeft gehad, was diegene niet Nederlands. De BMW E30 is uit Duitsland geïmporteerd. Iets waar verzamelaars over het algemeen niet erg happig op zijn.

Raad hoeveel deze 30-jarige Skoda met 34 kilometer op de klok heeft gekost

Goedkopere occasion

Wat wel in het voordeel spreekt van de occasion is de piekfijne staat waarin de jaren ’80-icoon in lijkt te verkeren. De chromen sierlijsten van de pre-facelift BMW E30 glimmen mooi, de zwarte lak oogt goed en de Kamei-bumper geeft de auto ‘net wat extra cachet’, zo stelt de aanbieder. Ook ziet de motorruimte er voortreffelijk uit en lijkt roest zijn weg nog niet naar deze E30 te hebben gevonden.

Of dat genoeg is om het exorbitante prijskaartje van de BMW E30 goed te praten, is aan jou. Weet wel dat de goedkoopste 323i die we zo gauw konden vinden stukken minder kost én origineel Nederlands geleverd is. De kilometerstand ligt wel een tikkie hoger.

Voor 267.826 euro is deze simpele Lada Niva-occasion van jou

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.