Remco Slump
Remco Slump Nieuws 5 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Voor 4 miljoen euro mag je niet eens de weg op met deze Bugatti

Hoe weet je dat je te veel geld hebt? Als je 4 miljoen euro kunt uitgeven aan een auto waarmee je niet eens de openbare weg op mag. Let wel, 4 miljoen euro exclusief belastingen! Want die komen er ook nog bij als je deze Bugatti koopt.

Bugatti onthulde de Bolide drie jaar geleden als studiemodel. De eerste productie-exemplaren worden volgend jaar uitgeleverd aan klanten. Zoals gezegd, de Bolide is een circuitwapen. Eentje die niet straatlegaal is en ook niet gehomologeerd is voor de racerij.

Bugatti Bolide in oplage van veertig stuks

Wat kun je er dan wel mee? In je mancave zetten of meedoen aan exclusieve trackdays. Van de Bugatti Bolide worden slechts veertig exemplaren gemaakt. Ze zijn allemaal al verkocht.

Bugatti Bolide

8,0-liter W16 met vier turbo’s en 1600 pk

Hij wordt aangedreven door de bekende 8,0-liter W16 met vier turbo’s. De krachtbron levert 1600 pk en hoeft slechts 1450 kilo in beweging te brengen. Een pk/gewichtsverhouding van 1103 pk per ton.

In bliksemsnelle bochten trekt-ie 2,5 G

Wat de prestaties van de Bolide zijn, meldt Bugatti niet. Wel weten we dat het model in bochten 2,5 G trekt. Oftewel, de bestuurder en zijn passagier krijgen 2,5 keer de zwaartekracht te verduren. Op snelheid genereert de Bugatti Bolide 3000 kilo neerwaartse druk.

Testprogramma op het circuit is net begonnen

Overigens is de Bolide nog niet helemaal klaar om aan kopers te worden overhandigd. De machine is net begonnen aan een uitgebreid testprogramma op het circuit. Hiervoor heeft Bugatti alleen virtuele testritten gedaan.

Bugatti Bolide

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.