Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Officieel: luxemerk van Hyundai komt deze zomer naar Europa

Na jaren wikken en wegen met proefballonnetjes in enkele Europese landen, reserveerde het nog redelijk nieuwe en onbekende Genesis standruimte voor de 2020-editie van de Autosalon van Geneve. De autoshow ging niet door en dus ook de Europese première niet. Nu is dan toch het moment aangebroken dat het Koreaanse luxemerk van Hyundai wiel op Europees grondgebied gaat zetten. Deze zomer arriveren de eerste modellen.

Genesis is een volle dochter van Hyundai, zoals Lexus en Acura dat van achtereenvolgens Toyota en Honda zijn. Met Genesis heeft de Zuid-Koreaanse autobouwer hetzelfde doel. Het wil hogerop en doet dat met een nieuw label, aangezien het dat met het moedermerk alleen niet kan realiseren.

Gelimiteerde oplage

Genesis mag dan voor Europa nieuw zijn, de naam bestaat al geruime tijd. In de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Zuid-Korea werden al verschillende Hyundai’s als Genesis geleverd. In Europa verscheen de Coupé in een gelimiteerde oplage op de markt. Een vierdeurs sedan van Genesis bleef buiten de Nederlandse landsgrenzen, maar werd elders wel naast de coupé aangeboden. Toen Hyundai besloot om een luxemerk te introduceren, werd uit de diverse luxenamen dat het merk rijk is Genesis gekozen. Bijzonder, omdat dat dat niet per se de aanduiding van Hyundai’s topmodellen was.

Verschillende modellen van Genesis in kraamkamer

Genesis wordt door het Hyundai-concern neergezet als zelfstandig merk, een premiummerk zoals de Koreanen het zien. Er wordt afgetrapt met twee modellen, de vierdeurs G80 en de SUV GV80 SUV. Later komen daar de G70 en GV70 bij, terwijl al andere modellen in de kraamkamers staan. Op basis van Hyundai’s fonkelnieuwe elektro-architectuur (E-GMP, waarop dit jaar de Ioniq 5 en Kia EV6 verschijnen) staan zelfs drie volledig elektrisch aangedreven modellen op de agenda. Het eerste type komt al binnen een jaar beschikbaar.

Nederland in de wacht

Genesis, dat afgelopen november zijn vijfde verjaardag vierde, gaat overigens voorzichtig van start. De modellen komen in eerste instantie in Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland op de markt. Wanneer Nederland volgt, geeft het merk nog niet aan. De verkoop heeft overigens direct vanuit Genesis plaats. De types staan in een virtuele showroom, maar voor de klassieke aanschaf van een grote modellen komen er in in ieder geval Londen, München en Zürich ‘Genesis Studios’. Desgewenst komt de vertegenwoordiger van het merk naar de klant, op zijn huis- of zakenadres.

Genesis EQ900L: Koreaanse Maybach

Genesis kaapt Chiron-ontwerper bij Bugatti weg

Onlineverkoop

De onlineverkoop is eenvoudig te realiseren, aangezien de optiemogelijkheden beperkt zijn. Er is één vaste prijs, zo geeft het merk aan. De auto’s komen met vijf jaar garantie, inclusief servicecontract, pechhulp, vervangend vervoer en software-updates over the air.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.