Autovisie
Autovisie Nieuws 13 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Genesis GV80 Concept: Koreaanse luxe-SUV met brandstofcel

Genesis – dat in 2015 werd losgeweekt van Hyundai – wil serieus genomen worden als premiummerk, dus moet er op termijn ook een SUV van formaat komen. Deze GV80 Concept is de opmaat daarnaartoe.

g1

En zoals het tegenwoordig een studiemodel betaamd, heeft de GV80 Concept – die op de autoshow van New York werd gepresenteerd – geen conventionele aandrijflijn. De grote SUV heeft een brandstofcel aan boord, die elektriciteit opwekt voor een elektromotor (of twee, of drie… Genesis laat er verder niks over los).

“De GV80 Concept is getekend door de Belgische ontwerper Luc Donckerwolke”

De GV80 Concept is getekend door de Belgische ontwerper Luc Donckerwolke en zou qua design een doorontwikkeling moeten zijn van de vorig jaar onthulde New York Concept. Opvallende details aan de Genesis zijn de ‘doorzichtige’ B- en C-stijlen, de rasters in de lichtmetalen wielen en de platte koplampen en achterlichten met lasertechniek.

LEES OOK: GENESIS NEW YORK CONCEPT IS TOEKOMSTIGE 3 SERIE-CONCURRENT

Voordat Genesis een zelfstandig merk werd, gebruikte Hyundai de naam voor de Genesis Coupé en Sedan. Die tweede is nu te koop als Genesis Q80. Daarboven staat een model dat voorheen als Hyundai Equus leverbaar was, maar nu Genesis Q90 heet. Op basis van de New York Concept komt er een kleinere Q70-sedan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.