Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 20 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de strijdwapens van Hyundai’s aanval op Mercedes, Lexus en BMW

Wie de Koreanen kent, weet dat zij geen loze beloftes doen. Dus wanneer het management van Hyundai zegt met een luxemerk te komen, doen zij dat. Als de Koreanen dus stellen zes modellen onder het dochtermerk uit te brengen, dan gaat dat ook gebeuren!

Genesis Autovisie.nl

Het is geen geheim dat Hyundai voor Genesis een programma op stapel heeft dat bestaat uit zes modellen. Het eerste model is reeds in Zuid-Korea en in de Verenigde Staten onder de naam G90 leverbaar. Dat is weliswaar een gerestylede Hyundai Genesis, maar nu zonder Hyundai in de naamgeving.

Uitgelekt

Met de G90 heeft Genesis zijn topmodel, zo blijkt uit een gefotografeerde productplanning. Genesis gaat zijn modellengamma opbouwen uit drie sedans, een coupé en twee SUV’s. Het plaatje, dat door The Korean Car Blog de wereld in is gestuurd, geeft ook aan wanneer welk model op de markt komt. De G90 is, zoals geschreven, al leverbaar. Na de luxe limousine komt de G80. Dat is een model in de klasse van de BMW 5 Serie en Mercedes E-Klasse. Hij zal de strijd aangaan met de Infiniti Q70 en de Lexus GS.

Positionering

Vervolgens is het de beurt aan de G70, die, zoals zijn naam al doet vermoeden, onder de 90 en 80 wordt gepositioneerd. De G70 mengt zich tussen de Lexus IS, Mercedes C-Klasse en de Audi A4.

“Een SUV volgt in de slipstream van de saloons”

genesis_unsorted_7Saloon en SUV

Afgaande op de tijdlijn op het fotootje komen de twee sedans al op korte termijn op de markt. Een SUV volgt in de slipstream van de saloons. Het gaat om een SUV in het segment van de BMW X5 en Audi Q5. Een SUV om klanten van de BMW X3 en de Mercedes GLC aan te spreken volgt in een later stadium, maar niet bijster veel later.

Slotstuk

Het slotstuk binnen het eerste productoffensief betreft een tweedeurs, vierpersoons coupé. De auto is vergelijkbaar met de Audi A5 en BMW 4 Serie. In 2020 zullen alle modellen leverbaar zijn.

LEES OOK: GENESIS EQ900L: KOREAANSE MAYBACH

Nederland

Genesis gaat met het zestal alle belangrijke markten op, zo ook Europa. Wanneer dat het geval is, is nog niet bekend. De Genesis onder de merknaam Hyundai was reeds in Europa verkrijgbaar, zij het op beperkte schaal. De Nederlandse importeur biedt de limousine eveneens aan. De Coupé was kortstondig verkrijgbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.