Autovisie
Autovisie Nieuws 9 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Genesis kaapt Chiron-ontwerper bij Bugatti weg

Luxemerk Genesis, dat een jaar geleden door Hyundai in het leven werd geroepen, pakt de zaken serieus aan. In 2015 stelde het Bentley-ontwerper Luc Donckerwolke als hoofd design aan en nu kaapt het de man die de Chiron tekende bij Bugatti weg.

alexander

Hipsterbaard, petje… Yep, Alexander Selipanov is een ontwerper. En eentje met een indrukwekkend curriculum vitae. Selipanov – geboren in Georgië – trad na zijn afstuderen in 2005 bij Volkswagen in dienst, waar hij vijf jaar later betrokken was bij de ontwikkeling van de Lamborghini Huracán. In 2014 was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de Bugatti Vision Gran Turismo en de Chiron.

Genesis moet voor Hyundai worden wat Lexus is voor Toyota, een submerk dat zich richt op het hogere segment. In maart liet Hyundai zien waar het met Genesis naartoe wil. Toen introduceerde de fabrikant de New York Concept, een studiemodel in de klasse van de BMW 3 Serie en Mercedes-Benz C-Klasse, met onder de strak gelijnde motorkap een 245 pk en 353 Nm leverende 2,0 liter benzinemotor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.