Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Volkswagen Golf Country, unieker dan een GTI

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Volkswagen Golf Country.

Niet alleen de GTI’tjes stijgen de laatste jaren rap in prijs, ook andere cult-Golfjes kunnen er wat van. Bijvoorbeeld de charmante Golf II Country, die door Steyr (o.a. tractorproducent) tot capabele offroader is getransformeerd.

Op pad met de Volkswagen Golf II Country

Autovisie ging in 2018 op pad met zo’n Volkswagen Golf II Country en ervaarde hoe bijzonder de occasion is. “Het Duitse merk vroeg in 1992 omgerekend bijna 24.000 euro voor deze mild gemotoriseerde offroad-Golf, bijna net zoveel als voor een GTI G60. Slechts 7735 exemplaren zijn er gebouwd en dat maakt de Country des te interessanter.”

Volkswagen Golf II Country, occasion, bijzondere
(Afbeelding: AutoTrack)

“De Volkswagen Golf Country heeft dezelfde stoelen als de GTI, maar met andere bekleding. De 1.8-motor (98 pk) ligt 12 cm lager onder de kap dan in een standaard Golf II. (..) De Volkswagen is hoekig en bonkig. Aan het dashboard van de occasion is het leeftijdsverschil van 8 jaar (en twee Golf-generaties later) duidelijk te zien, zowel in het ontwerp als in de materiaalkeuze. Het is hard zwart plastic wat de klok slaat. Voor de 24 mille die de auto in 1992 kostte, kreeg de eigenaar maar weinig extra’s, naast een boel cosmetische opsmuk zoals de koeienvanger met extra schijnwerpers en het naar links scharnierende beugelwerk voor het reservewiel.”

“Stevige kuipstoelen à la Golf GTI met robuuste stoffering in ruitmotief en Syncro-borduursels in de hoofdsteunen (ook op de achterbank), een radio en een toerenteller, veel meer gunde Volkswagen de Country-koper niet.”

Verwacht geen sportiviteit

Sportiviteit hoef je ook niet te verwachten. “De 1.8-motor in de Volkswagen Golf Country levert met zijn vermogen van 98 pk onthaastende prestaties. Nul naar honderd duurt 12,3 seconden en met een topsnelheid van 155 kilometer per uur mag je blij zijn dat de strijdlustige uitdossing van de Country de buitenwereld weet af te leiden van zijn matige presteren.”

Volkswagen Golf II Country als occasion

Autovisie vindt een VW Golf Country als occasion met een flinke kilometerstand van 253.995. Het donkerblauwe exemplaar komt uit 1992 en oogt nog erg netjes.

Volkswagen Golf II Country, occasion, bijzondere
(Afbeelding: AutoTrack)

De verkoper vraagt net geen 18 mille voor de occasion. Voor dat geld rijd je in ieder geval een bijzondere Volkswagen Golf!

Deze occasion wil je met dit zomerweer: Smart Roadster-Coupé Brabus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.