Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nog niet overtuigd van elektrisch rijden? Dit event kan alles veranderen

Of je nu wil of niet, elektrisch rijden lijkt vooralsnog de toekomst te zijn. Toch is nog lang niet iedereen overtuigd, Maarten Pompen wil hier als initiatiefnemer van EV Experience verandering in brengen.

Tijdens de derde editie van EV Experience kan je rijden met allerlei vormen van elektrische mobiliteit. Zo staan er e-bikes, elektrische motoren, elektrische bedrijfswagens en natuurlijk elektrische auto’s. Je mag zelf de voertuigen besturen en ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten en workshops gepland.

Proefrijden met een elektrische auto op Zandvoort

Het rijden van de elektrische proefrit vindt plaats op een plek waar je normaal niet komt, het circuit van Zandvoort. In totaal staan er meer dan 100 EV’s klaar om mee te rijden.

elektrisch rijden, EV Experience
Polestar 2 tijdens voorgaande editie van de EV Experience. (Afbeelding: EV Experience)

In de pitboxen vind je verschillende pop-up stores van allerlei automerken – die elektrische auto’s aanbieden. In de lounges op de eerste verdieping worden workshops gegeven. Zo kan je kennis maken met autonoom rijden en geeft bijvoorbeeld Fastned een masterclass.

Kennis maken met elektrisch rijden

Maarten Pompen stelt: “Om de overstap naar emissievrij vervoer te maken, laten we gasten eerst ervaren hoe fijn, comfortabel en ontspannen elektrisch rijden is. Een proefrit over het circuit draagt bij aan het creëren van enthousiasme voor deze vorm van autorijden. Met workshops helpen we de bezoeker om te leren over elektrisch rijden, zodat na een bezoek aan de EV Experience de keuze bij een volgende auto een elektrische wordt.”

Voorgaande editie van de EV Experience. (Afbeelding: EV Experience)

De EV Experience vindt plaats van 23 tot en met 25 september. Deze drie dagen is het circuit van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend voor bezoekers. Een kaartje kost 35 euro. Het exacte programma van workshops, andere doe-cursussen en praktijklessen, vind je op de site van EV Experience.

Tankbeurt meer dan 15 euro goedkoper dan afgelopen zomer

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog niet overtuigd van elektrisch rijden? Dit event kan alles veranderen
Sluiten