Autovisie
Autovisie Nieuws 4 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Nog geen theorie-examen, maar rij-examens mogen weer

Ondanks dat de rijschoolhouders eindelijk weer aan de slag kunnen, ziet het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) geen enorme wachtrij voor het rij-examen. Dat heeft een aantal redenen.

Voor deze week staan 5500 rij-examens gepland en dat zijn er veel minder dan gebruikelijk. Het CBR denkt dat veel kandidaten hun rij-examen uitstellen omdat ze al sinds december niet meer in een auto hebben gereden. “Het is logisch dat kandidaten eerst nog autorijlessen willen nemen om zich goed voor te bereiden op het examen. Want dat is heel belangrijk. We zien dat er voor aankomende dagen minder auto-examens zijn gereserveerd dan normaal in deze periode. We roepen iedereen op om echt alleen examen te doen als je er klaar voor bent”, aldus het CBR.

De organisatie laat de toekomstige automobilisten, die hun examen reeds hebben gepland tussen 3 maart en 2 april het examen afnemen. Ze krijgen voorrang op kandidaten die nog geen examen hebben aangevraagd. Daarvoor houdt het CBR rekening met haar planning.

Rijlessen CBR, cbr
(Afbeelding: ANP/Jeroen Jumelet)

Contactberoepen

De rij-examens die voor deze week gepland staan, de eerste dagen nadat de overheid het verbod van contactberoepen ophief, bevatten ook het afrijden voor onder andere het brommercertificaat en motorrijbewijs. Het lessen op de tweewieler kon in de afgelopen weken onveranderd doorgaan, aangezien motorrijinstructeur geen contactberoep is.

Voor de theorie-examens houdt het CBR de deur nog steeds gesloten, zo bericht Rijschoolpro. De versoepelingen van de coronaregels gelden vooralsnog voor de één-op-één beroepen. De theorie-examens en de klassikale theoretische nascholing voor beroepschauffeurs vallen daarbuiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.