Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen ID.4 past zich aan het Nederlandse bijtellingsklimaat aan

De regels voor de bijtelling zijn per 1 januari van dit jaar weer veranderd. Op die wijzigingen spelen Nederlandse importeurs natuurlijk in. Zo ook Volkswagen, dat vandaag de basisversie van de ID.4 presenteert.

Je hebt het waarschijnlijk meegekregen: de regels rondom de bijtelling van elektrische auto’s zijn per 1 januari 2021 weer veranderd. Waar zakelijke rijders vorig jaar 8 procent moesten betalen voor hun EV, bedraagt dat dit jaar 12 procent. Maar er is nog een wijziging. Vorig jaar gold die 8 procent over de eerste 45.000 euro van de prijs van een auto. Voor elke euro daarboven moest het reguliere tarief van 22 procent betaald worden. Dat bijtellingsplafond is dit jaar verlaagd naar 40.000 euro. En daar passen de Nederlandse importeurs zich ook op aan.

ID.4 City

DS deed het onlangs bijvoorbeeld al met de 3 Crossback, en ook Volkswagen presenteert een fiscaal aantrekkelijke ID.4. Het gaat om de basisversie met 52 kWh accu, goed voor 344 kilometer volgens WLTP. Als City, het goedkoopste uitrustingsniveau, kost dat model 40.690 euro, waardoor-ie financieel aantrekkelijk is voor de zakelijke rijder.

Die krijgt voor dat bedrag overigens geen kale auto. De ID.4 City heeft standaard 18-inch lichtmetalen wielen, automatische airconditioning (2-zones), stuur, stoel- en voorruit-verwarming en het Discover Pro-infotainmentsysteem.

Play & Pauze

Een trede hoger op de lader staat de ID.4 Style. Die kost minstens 44.990 euro. Voor die meerprijs rijd je in een ID.4 met 3-zone automatische airconditioning, een dubbele laadvloer, Art Velours-bekleding, de bekende ‘Play & Pauze’-pedalen, led-verlichting rondom, donker getitnte ramen achter, een achteruitrijcamera en een sleutelloos vergrendel- en startsysteem.

Daar houden de keuzes niet op, want er zijn ook twee verschillende aandrijflijnen. De genoemde prijzen zijn in combinatie met de elektromotor op de achteras die 109 kW (148 pk) levert. Daarboven levert Volkswagen ook een 125 kW-motor (170 pk) in combinatie met het kleinste accupakket van 52 kWh. Snelladen kan in alle versies met een vermogen van 100 kW. Ook het maximale trekgewicht is voor de versies gelijk en bedraagt 1000 kg.

Skoda Enyaq

Overigens blijft de Volkswagen ID.4 duurder dan de Skoda Enyaq die aanstaande is. De auto’s zijn technisch identiek aan elkaar, maar de Skoda blijft de goedkoopste van het stel. Prijzen voor de Enyaq met dezelfde batterij als de in dit artikel genoemde ID.4 beginnen namelijk bij 39.990 euro. Meer weten over de prijslijst van die auto? Lees hieronder verder!

Duik in de prijslijst: opties op de Skoda Enyaq iV 80

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.