Autovisie
Autovisie Nieuws 25 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Nissan Juke-R 2.0: Nog meer peper in zijn uitlaat

Niet echt een amechtig dingetje, die 550 pk sterke Juke-R. Maar toch vond Nissan het nodig om nog meer voorwaartse kracht in de kleine crossover te proppen. Dus mag de Juke-R nu 2.0 achter zijn naam zetten.

Gaat ‘ie in productie? Nee! Het zou ook te krankzinnig voor woorden zijn als Nissan dat wel zou doen. Onder de compacte carrosserie van de Juke-R schuilt namelijk de aandrijflijn van een GT-R Nismo. En dat betekent dat er 600 pk op de wielen wordt losgelaten. Wat dat met de prestatiecijfers van de crossover doet, meldt Nissan niet, maar als je weet dat een GT-R Nismo al in 2,7 seconden op 100 km/h zit, kun je wel gissen naar het potentieel van de Juke-R 2.0.

Nissan heeft overigens wel ooit aangekondigd dat de Juke-R – toen nog de 550 pk sterke 1.0-versie – in productie zou gaan, maar sinds die tijd hebben we er niets meer van gehoord. Voorlopig moeten we het dus doen met een optreden op het Goodwood Festival of Speed, want daar zal Le Mans-coureur en winnaar van de GT Academy Jann Mardenborough het atoombommentje de heuvel op jagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.