Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Nissan Juke Kiiro flirt met Batman

Nissan komt met een speciale editie, de Juke Kiiro, nu de nieuwe Batman-film van Warner Bros. aanstaande is. Wat de twee met elkaar te maken hebben? Niets, maar de twee helpen elkaar in de promotie van de auto en film.

Nissan heeft het actiemodel Juke Kiiro bedacht en om die uitvoering op de kaart te zetten, is de autobouwer een samenwerking aangegaan met Warner Bros. Tegelijkertijd promoot Nissan de nieuwe Batman-film die op 3 maart 2022 in Nederland in première gaat. De twee helpen elkaar een handje, want volgens Nissan “belichaamt de Juke Kiiro de geest en is de SUV symbool van de ontwikkeling die Batman in de film doormaakt van bescheiden lid van de burgerwacht tot superheld.” Poeh poeh.

Tien jaar

De twee bedrijven zijn niet speciaal voor de zoveelste film over fictieve held Batman of over de Nissan Juke de samenwerking aangegaan. De ondernemingen werkten al eerder samen, zo meldt de autobouwer trots. En dat precies tien jaar. In 2012 kwam de eerste generatie als Nismo uit en van die snelle rakker werd direct een speciale uitvoering uitgebracht. De uitvoering heette ‘Dark Knight Rises’, vernoemd naar de gelijknamige film over het leven van Batman.

Zonder batcave

Het mag duidelijk zijn dat rondom de filmpremière van de nieuwste film wederom een Batman-figuur in een Nissan Juke opduikt. Nissan zal de compacte SUV promoten in bioscopen, op social media en op billboards, waarbij de Juke wordt vergezeld van Batman-illustraties.

Citroengeel

Speciaal voor het debuut van de nieuwste Batman-film brengt Nissan de Kiiro, maar reken niet op een pasfoto van de stripheld achter de zonneklep, een zwart masker achter de binnenspiegel of vleermuizengrot in plaats van een dashboardkastje. De bijzondere details van de speciale uitvoering worden gevormd door Kiiro, zoals het model heet. Kiiro is het Japanse woord voor geel en die tint zie je terug in de enkele elementen op het in Ceramic Grey gespoten koetswerk. De citroengele kleur is aangebracht op de onderzijde van de bumpers en portieren. Daar blijft het niet bij. Nissan monteert een voorspoiler met een aluminiumkleurige rand.

Snelheid

Daarnaast beschikt de Kiiro over 19 inch lichtmetalen wielen van het topmodel Tekna, zij het dat de wielen zijn gespoten in zwart. Voor de buitenspiegelkappen en de rand van het dak is een specifiek patroon ontworpen. Volgens Nissan moet het snelheid illustreren, aangezien de graphic “naar achter toe vervaagt alsof het door de rijsnelheid van de auto wordt weggeblazen”.

Aluminium plaquette

Binnenin zijn eveneens de kleuren zwart, grijs en geel toegepast. Zo zijn de stoelen zwart/grijs en kennen ze een geel stiksel, dat ook wordt toegepast op de middenarmsteun, de middenconsole, de voorste deurpanelen en het zachte paneel over de breedte van het dashboard. Dat Nissan de Juke Kiiro als speciale editie wegzet, blijkt wel uit de aanwezigheid van een aluminium plaatje op de middenconsole.

Nissan Juke 2019 – Test – VIDEO

Driepitter

Voor de aandrijving zorgt een 1,0 liter driecilinder benzinemotor, goed voor een vermogen en koppel van achtereenvolgens 114 pk en 200 Nm. Nissan koppelt de driepitter aan een handgeschakelde zesbak, die de fabrikant desgewenst vervangt door een automaat met dubbele koppeling.

Prijzen Nissan Juke Kiiro

Wat de uitrusting betreft, beschikt de Juke Kiiro als extra over onder andere een Cold Pack met onder andere verwarmbare voorstoelen en vooruit. De levering start in maart. De prijzen zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.