Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bugatti-baas gaat zich ook ontfermen over Lamborghini

Eind september werd duidelijk dat Lamborghini op zoek moest naar een nieuwe topman. Die is nu gevonden.

De huidige Bugatti-baas Stephan Winkelmann neemt namelijk het stokje van Stefano Domenicali over. Zijn taak als CEO van Bugatti legt hij niet naast zich neer. In plaats daarvan vervult hij binnenkort een dubbelrol. De twee luxemerken van de Volkswagen Groep komen samen in zijn portefeuille. Althans, dat schrijft het doorgaans welingelichte Autonews Europe.

Audi Sport

Winkelmann en Lamborghini zijn elkaar niet vreemd. Natuurlijk, de twee vallen allebei onder de enorme Volkswagen Group, maar zagen elkaar al eerder. Van 2005 tot en met 2016 stond de Duitser al aan het roer bij de Italiaanse sportwagenfabrikant. Daarna vertrok hij voor een korte periode naar Audi Sport. Sinds januari 2018 mag Winkelmann zich CEO van Bugatti noemen.

Autovisie in gesprek met Bugatti-ceo Stephan Winkelmann DSC01078b

Volgens Autonews Europe begint hij op 1 december al voor de tweede keer bij Lamborghini. Toch is nog niet alles in kannen en kruiken, zo meldt het medium. De directie van Audi moet immers nog toestemming geven. Naar verwachting komt er aan het einde van deze week een officieel bericht naar buiten.

Overigens is het onzeker wat de Volkswagen Groep precies van plan is met beide legendarische merken. Er gaan geruchten dat het Bugatti wil verkopen. Gisteren liet Herbert Diess, grote baas van het concern, weten dat het de Italiaanse merken (Lamborghini, Ducati en de designstudio Italdesign) wil gaan herstructureren.

Huidige baas Lamborghini

Domenicali, de huidige baas bij Lamborghini, legt zijn taken vanaf 1 januari 2021 neer. Hij wordt de baas van de Formule 1. De Formule 1 is geen onbekend terrein voor de in Imola geboren Domenicali. Hij stond van 2008 tot en met 2014 aan het hoofd van de renstal van Lamborghini-concurrent Ferrari. Met het team won hij een wereldtitel.

Stefano Domenicali

UPDATE

Het hoge woord is er uit. Stephan Winkelmann vervult per 1 december 2020 de functie van President van Automobili Lamborghini S.p.A. Naast deze nieuwe taak blijft hij verbonden aan Bugatti, waar hij zich eveneens President mag noemen. De top van Audi, waaronder Lamborghini valt, heeft ingestemd met de dubbelfunctie van de Duitser. Lamborghini zat na het plotselinge vertrek van Stefano Domenicali zonder kopman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.