Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 27 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Seat Leon laat zichzelf stiekem zien

Morgen wordt de nieuwe Seat Leon in Barcelona onthuld, maar u kunt het al raden. Beelden van het productiemodel zijn vandaag al op het internet verschenen.

Het blijkt – met alle beschikbare sociale media – tegenwoordig nogal lastig voor autofabrikanten om hun nieuwe modellen op de bedoelde momenten te onthullen. Ook voor Seat. Het merk introduceert morgen de nieuwe generatie van de Leon en zoals we zijn gewend, kunnen we die auto nu al zien.

Stiekem

Op het Instagramaccount van Cochespias circuleren twee foto’s van Seats nieuwe C-segmenter. Het witte model staat geparkeerd in een garage en aan de foto’s te zien, moest de fotograaf stiekem te werk gaan. Op de foto’s zien we een duidelijke Seat-neus en de doorlopende achterlichtunit, die eerder al op grotere modellen van Seat verscheen. Opvallend is ook de typeaanduiding op de achterklep: dat is geschreven in het nieuwe lettertype van het merk.

Vorige week wist het Britse Autocar al te melden dat de nieuwe Leon volgens insiders ‘de grootste stap voorwaarts’ is voor het model. Het interieur schijnt een flinke upgrade te hebben gekregen, net als de aandrijflijnen. Dat zijn geen grote verrassingen, nu we de nieuwe Volkswagen Golf al hebben gezien en gereden. Connectiviteit is voor die auto het toverwoord, en dus zullen we veel van die technologie ook terugzien in de nieuwe Leon. “Twee jaar lang hebben we gewerkt aan het beste infotainmentsysteem dat volgend jaar (2020, red.) op de markt komt, te beginnen met de Leon”, aldus Luca de Meo, CEO van Seat, vorig jaar.

Hybride

Nieuw voor deze generatie is ook de hybride aandrijflijn, al is die niet nieuw voor het merk. De geëlektrificeerde aandrijflijn verscheen vorig jaar namelijk al in de Seat Tarraco. Die bestaat uit een 1.4-liter TSI, gekoppeld aan een 116 pk sterke elektromotor. Middels de 13 kWh lithium-ion batterij kan die auto ongeveer 50 kilometer volledig elektrisch rijden.

Dit jaar komt er natuurlijk meer elektrisch nieuws vanuit de kant van Seat, in de vorm van de El-Born. Die EV, gebaseerd op de Volkswagen ID.3, verschijnt later dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.