Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe neus voor Citroën C4 Picasso

Ouderwets is het design van de Citroën C4 Picasso geenszins, maar toch krijgt de auto nu na drie jaar een facelift. Een andere neus, meer assistentiesystemen en een vernieuwd infotainmentsysteem zijn de grootste wijzigingen.

Ook Grand

Citroën vernieuwt niet alleen de C4 Picasso, ook de Grand C4 Picasso krijgt de nieuwe neus. De herkenbare chromen lijst met de dubbele chevron en de LED dagrijverlichting blijft in stand, maar eronder oogt de auto net iets strakker. Waar de auto’s eerst een verschillende neus hadden, wordt die nu gelijkgetrokken. De Grand C4 Picasso krijgt daarnaast zilveren dakbogen, terwijl de C4 Picasso nu ook leverbaar is met een zwart dak. Beide auto’s krijgen verder gewijzigde achterlichten en zijn leverbaar in drie nieuwe kleuren.

Hulpsystemen

De grootste verschillen zitten in het interieur, waar Citroën een gemoderniseerde versie van het infotainmentsysteem heeft gemonteerd. De auto had altijd al een 12 inch groot centraal display, dat nu beter benut wordt. De C4 Picasso krijgt een 7 inch display eronder, dat onder meer Apple Carplay ondersteunt. De auto wordt daarnaast leverbaar met een reeks aan hulpsystemen als dodehoekdetectie, een rijbaanassistent en een remassistent.

Zomer

De vernieuwde C4 Picasso en Grand C4 Picasso staan deze zomer bij de Citroëndealer. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.