Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Porsche 4,0 liter V8 debuteert in Panamera

Porsche stuurt de 4,8 liter achtcilinder met pensioen. Ervoor in de plaats komt een sterkere 4,0 liter V8 met twee turbo’s. Het blok debuteert in de nieuwe Panamera Turbo.

PORSCHE_Panamera_h
Porsche Panamera , Computerillustratie Schulte Design

De nieuwe V8 mag dan een minder groot slagvolume hebben, het vermogen wordt er niet minder door. Het nieuwe blok krijgt 550 pk en een koppel van 770 Nm. Daarmee is hij zo’n 32 pk en 70 Nm sterker dan de V8 in de huidige Panamera Turbo. Nu levert de 4,8 liter V8 optioneel ook 770 Nm, door het Sport Chrono Pakket aan te vinken.

4,0 liter

De nieuwe V8 met dubbele turbo deelt zijn basis met de 3,0 liter V6 turbomotor die Audi in de nieuwe S4 gebruikt. De inhoud van maximaal 4,0 liter is vooral belangrijk voor de Chinese markt, waar auto’s met een grotere motorinhoud een veel hoger belastingtarief krijgen. Al jaren is de Panamera de belangrijkste auto voor Porsche in China.

LEES OOK: BETRAPT: DE NIEUWE PORSCHE PANAMERA

Porsche Panamera
Porsche Panamera , Computerillustratie Schulte Design

Shooting Brake

De nieuwe Panamera wordt waarschijnlijk volgende maand onthuld. In oktober maakt hij vervolgens zijn publieksdebuut op de Autosalon van Parijs. Een jaar later volgt de Panamera Shooting Brake.

PORSCHE_Panamera_Shooting-Brake_gold
Panamera Shooting Brake, Computerillustratie Schulte Design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.