Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 10 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Hyundai i30 blikt vooruit op najaarsonthulling

Dit najaar wordt de geheel nieuwe Hyundai i30 aan ons voorgesteld. Toch laat het Koreaanse merk de auto nu al vanuit vanuit verschillende aangezichten zien.

Hyundai i30 teaser

Hyundai i30

De derde generatie van de C-segmenter beleeft zijn debuut begin september in Frankfurt, de thuisbasis van Hyundai in Europa. Vervolgens zullen we ‘m kunnen bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs, begin oktober.

Nu toont Hyundai de i30 alvast middels een stel teaserafbeeldingen. Zo zien we nu al het front – vanuit twee hoeken – en de achterzijde. De nieuwe, bij het actuele familiegezicht passend grille is daarbij ook goed zichtbaar. Het design komt natuurlijk uit de pen van ontwerper Peter Schreyer.

Hyundai i30 teaser

Varianten

De Hyundai i30 komt in eerste instantie als driedeurs hatchback, gevolgd door andere carrosserievarianten. Zo kunnen we in elk geval rekenen op een vijfdeurs hatchback en een stationwagon. Hyundai i30 N, de eerste auto van het nieuwe sportlabel van Hyundai. Dat zal geen hete hatchback van het hoogste niveau worden, zoals de Ford Focus RS en de Mercedes-AMG A45, maar wel een variant die meer gericht is op rijplezier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.