Autovisie
Autovisie Video 10 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg Regera is serieuze rookmachine

De Koenigsegg Regera is de extreemste supercar die de Zweden tot nu hebben geproduceerd. Met 1.500 pk uit een hybride aandrijflijn (met één versnelling) is hij echter niet heel vriendelijk voor zijn achterbanden.

Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera

Koenigsegg toonde de Regera voor het eerst op de Autosalon van Genève in 2015. Daar kondigde het merk aan dat hij niet alleen een 5,0 liter V8 met dubbele turbo zou krijgen, maar dat die 1.100 pk en 1.250 Nm sterke motor bijgestaan zou worden door drie elektromotoren. In plaats van de aandrijving over alle vier de wielen te verdelen kiest Koenigsegg ervoor om alle kracht op de achterwielen los te laten. In totaal levert de hybride aandrijflijn zo’n 1.500 pk en 2.000 Nm.

LEES OOK: KOENIGSEGG WERKT AAN RECORD NÜRBURGRING

Geen versnellingsbak

Er zit geen traditionele versnellingsbak aan het blok gekoppeld. Koenigsegg kiest ervoor om een hydraulische koppeling te gebruiken. Tot en met vijftig kilometer per uur moet hij elektrisch rijden en vervolgens wordt de V8 aangekoppeld. Hij moet vanuit stilstand in zijn ene versnelling in twintig seconden tijd kunnen doorstomen tot 400 km/u. De achtcilinder draait dan 8.250 toeren.

In onderstaand filmpje op Facebook laat Koenigsegg zien hoe goed de hybride aandrijflijn omspringt met de achterbanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.