Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe hybridetechniek debuteert in Lexus LC 500h

Lexus Multi Stage Hybrid System, zo gaat de nieuwe hybride aandrijflijn van de Lexus LC 500h heten. Over twee weken debuteert de auto in Genève.

De Lexus LC 500h wordt de tweede hybride coupé van het merk. Foto: Lexus

LC 500h

De Lexus LC 500h moet het sportieve hybride topmodel worden. Voorlopig moeten we het nog zonder cijfers doen, maar Lexus belooft ‘meer rijplezier, betere prestaties en een toegenomen efficiëntie’. De gegevens van de LC 500 zijn al wel bekend. Dat model krijgt een 5,0 liter V8 met 475 pk en 527 Nm. Sprinten naar 100 km/h zou daarmee gedaan moeten zijn in zo’n 4,5 seconden.

LF-LC

In 2012 presenteerde Lexus de LF-LC, waar de LC op gebaseerd is. Die auto had een hybride aandrijflijn die meer dan 500 pk los liet op de achterwielen en tegelijkertijd een uitstoot had van 150 gram CO2 per kilometer. Een klein verschil: die aandrijflijn had de naam Avanced Lexus Hybrid Drive.

Nieuw platform

De Lexus LC is gebouwd op een nieuw achterwielaangedreven platform waar in de toekomst alle grote Lexussen op gebaseerd worden. Het wachten op alle details van de auto duurt overigens nog maar twee weken, als de Autosalon van Genève van start gaat.

Krijgt hij 500 pk, deze Lexus LC 500h? Foto: Lexus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.