Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Eerste trackday voor kopers Aston Martin Vulcan

Drie jaar. Zo lang duurt het rijprogramma voor kopers van de Aston Martin Vulcan. Afgelopen weekend vond de eerste training plaats op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi.

Prijzig wagenpark. Deze zes Vulcans zijn samen goed voor bijna 15 miljoen euro. Foto: Aston Martin

Training

Een aantal rondes in een V12 Vantage S, gevolgd door een aantal rondes in de Vantage GT4 racewagen. Pas daarna mochten klanten gaan sturen in hun eigen 820 pk sterke Aston Martin Vulcan. Na de training van Darren Turner, coureur voor Aston Martin Racing, gingen de zes Vulcans het Grand Prix-circuit rond.

24

In totaal worden er 24 exemplaren van de Aston Martin Vulcan gebouwd. Alle eigenaren gaan deelnemen aan het driejarige rijprogramma dat het merk speciaal heeft bedacht bij de auto. Aangezien de 2,3 miljoen euro kostende Vulcan niet straatlegaal is en hij ook niet in een andere competitie ingezet kan worden, zijn de dagen van het rijprogramma – op enkele trackdays na – de belangrijkste keren dat de eigenaars achter het stuur kunnen kruipen. Het programma is ook bedacht zodat eigenaars het maximale uit de Vulcan weten te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.