Autovisie
Autovisie Nieuws 15 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Te koop: de laatste Subaru van Colin McRae

Twee overwinningen behaalde Petter Solberg in deze Subaru WRC S12b. Toch ging deze rallywagen de geschiedenisboeken in als de laatste Subaru waarin de legendarische Colin McRae ooit reed. En nu staat hij te koop.

https://www.youtube.com/watch?v=G3RHr0YxClw

Jaren 90

McRae had zelf al jaren geen team meer in 2007. Toch mocht de Schotse rallyheld op het Goodwood Festival of Speed plaatsnemen achter het stuur van deze WRC S12b, de rallyversie van Subaru’s WRX STI. McRae reed zelf van 1993 tot en met 1998 voor het team, waar hij ook zijn meest succesvolle jaar mee beleefde in 1995. Dat jaar werd hij wereldkampioen in de World Rally Championship. Dat hij in 2007 nog altijd even scherp was, blijkt wel uit de bovenstaande video. Het werd de laatste show die de Schot ooit zou geven. Drie maanden later kwam de rallylegende samen met zijn zoon en twee familievrienden om het leven bij een helikoptercrash.

S12b

De Subaru staat nu te koop op rallysales.com, een website waar tweedehands rallywagens worden aangeboden. De auto staat te koop in Noord-Ierland voor een vraagprijs van 159.500 pond, zo’n 206.000 euro. Dat maakt het een van de duurste Subaru’s die er op dit moment te koop worden aangeboden, maar met de historie en de staat lijkt deze prijs ons niet onhaalbaar. De auto is de afgelopen jaren compleet opnieuw opgebouwd en ook de motor is onder handen genomen. Volgens de eigenaar is hij in showroomconditie.

Subaru WRC S12b
De laatste Subaru die Colin McRae ooit reed, deze WRC S12b. Foto: Rallysales.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.