Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt oude defensie Mercedes G-Klasses

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staan er tal van Mercedes-Benz G-Klasses te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Oude defensie G-Klasses bij de overheid

Ditmaal staan er dus tal van oude dienstvoertuigen te koop, waaronder een vloot Mercedes-Benz G-Klasses. Veelal gaat het om een Mercedes-Benz G290 CDI. Deze terreinwagens werden ingezet voor militaire missies in binnen- en buitenland.

Defensie, overheid, Mercedes-Benz G-Klasse, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

Onder de motorkap van de 4×4’s van de overheid ligt een 2,9-liter vijfcilinder voorzien van turbocharger. De zelfontbrander is goed voor 95 pk. De topsnelheid van de 2.100 kilogram zware dienstauto is 138 kilometer per uur. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint het model in 17,1 seconden.

Defensie, overheid, Mercedes-Benz G-Klasse, domeinen roerende zaken
(Afbeelding: DRZ)

De krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. Vanuit de versnellingsbak worden de krachten zowel naar de voor- als achteras gestuurd.

Een leuke offroader voor een prikkie

Veel van de diesels van de overheid worden verkocht zonder klokkenpaneel, hebben geen sleutel en missen de kentekenplaten. De Mercedes-Benz G-Klasses zijn allemaal gebouwd rond 1995 en hebben een flinke opknapbeurt nodig. Desondanks kan je wellicht een leuke terreinbeul voor een prikkie op de kop tikken.

(Afbeelding: DRZ)

Er staan allerlei verschillende uitvoeringen te koop. Zo kan je bij Domeinen Roerende Zaken bieden op een oude ambulance, G-Klasse met hardtop en exemplaren met softtop.

Met een Mercedes-Benz G-Klasse diesel in het terrein

Hoe capabel zo’n G-Klasse diesel in het terrein is, laat Robin Steentjes zien in een aflevering van Uw Garage. Hij bezit een Mercedes-Benz G-Klasse 280 CDi.

Nederlandse overheid biedt Ford F-150 aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.