Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

De Kia Xceed facelift krijgt een mild-hybrid

De Kia Xceed werd in 2019 de vierde toevoeging aan de Ceed-familie. De cross-over krijgt van Kia nu een facelift en de Zuid-Koreanen hebben alvast wat schetsen vrijgegeven.

De officiële onthulling van de facelift staat gepland voor maandag, 18 juli om 09.00 uur. Kia zal ook het interieur van de Xceed een beurt geven, maar hoe dat eruit gaat zien laten ze nog niet los.

Entree voor nieuw logo

Het nieuwe logo maakt zoals verwacht zijn intrede. De koeienletters van Kia nemen het stokje over van de wat subtielere badge op het voorgaande model. Verder wordt de grille wat verder doorgetrokken op de Xceed en zijn ook de koplampen anders ingericht. De vorm blijft zo goed als gelijk, maar in het voorgaande model bestonden ze uit een kwartet lampen en nu uit een trio verticale strepen.

Kia Xceed, Facelift

Ook het lijnenspel, met name op de motorkap, is aangepast, waardoor de Xceed een stuk moderner oogt. Iets wat je natuurlijk mag verwachten bij een facelift.

Achterlichten van de Kia Ceed

Kia laat ook de achterkant van de Xceed niet onaangeroerd. Te beginnen bij de uitlaten. In het huidige model bestonden die uit twee individuelen units. In de facelift worden deze met elkaar verbonden door een doorgetrokken lijn. Ook de achterlichten worden aangepakt. De lichtstrip in het huidige model moet plaats maken voor allerlei individuelen lampen, waardoor ze ogen als de binnenkant van een bijenkorf. Hetzelfde design is overigens ook te vinden op de nieuwste Kia Ceed.

Kia Xceed, Facelift

Meerdere aandrijflijnen voor de Xceed

Naar eigen zeggen zal de introductie van de facelift een bijdrage leveren aan Kia’s transitie richting ‘duurzame mobiliteit’. Dat gaat het doen met enkel hybride aandrijflijnen. Een mild-hybrid variant en een plug-in hybride.

Kia Xceed is laatste Ceed-telg

De huidige Xceed kwam in 2019 aanvankelijk alleen met een benzinemotor op de markt. Later werden een dieselversie en een plug-in en mild-hybride aan het assortiment toegevoegd.

Sjoerds weetjes Kia Ceed-familie

Om nog meer te weten te komen over hoe de Kia Xceed tot stand kwam, kijk dan onderstaande aflevering van Sjoerds weetjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.